Polişti în America

„Poli of America S.G.”, structură americană legal constituită ca ONG cu acte în regulă şi cont bancar, şi-a consumat prima ei întâlnire pe „terenul” votat la începutul acestui an, mai exact la Chicago, cu meci în dublă manşă, pe 28 şi 29 septembrie.

Steven Bonica a găzduit această primă întâlnire la redacţia publicaţiei Tribuna Românească, pe care o conduce, fără a cere ceva la schimb. Dimpotrivă, a promis că va rămâne sponsorul tehnic al poliştilor din SUA an de an, la Chicago.

Tiberiu Trifan, consul general al Romaniei la Chicago, nu a putut fi prezent, deoarece avea alte întâlniri programate, dar a fost reprezentat de tânărul consul Alexandru Tănase, un mare pasionat la fotbalului european, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa clubului ASU Politehnica Timişoara, rămânând surprins de mobilizarea a peste 50% dintre suporterii americani care au făcut „deplasarea” la această primă ediţie.

Acestuia i-a fost înmânat un suvenir de suflet al fanilor polişti americani, mai exact un tricou oficial al echipei actuale cu semnăturile fiecărui jucător. Alexandru Tănase a fost vizibil emoţionat şi s-a bucurat de simbolismul acestui gest.

„L-am avut alături de noi, de asemenea, şi pe marele om de folk Olimpiu Daniel Bodea. Iar Tavi Marazan, unul dintre oamenii din organigrama Poli of America S.G., localnic de bază, s-a ocupat de aspectele organizatorice cu caracter culinar. S-a compensat absența altor doi oameni de răspundere din structura de peste ocean, Ciprian Matei, din CT, respectiv Tim Sas, MN. Ambii, învoiţi de către Narcis Drăgan, care a făcut lunga deplasare din însorita Californie.

Învoiţi au fost şi alţi băieţi cunoscuţi publicului timişorean, precum Narcis Boboc sau Soren Balea, însă nu vor mai avea trecere şi anul viitor. De altfel, nici o absenţă nu va mai fi tolerată, indiferent de numărul de pe… convocare. Am pomenit de polişti americani şi, da!, aşa este, nu doar pentru că toţi aceşti fani sunt deveniţi americani, dar şi pentru că printre ei a fost David Lang, un american get-beget care în pasiunea lui pentru fotbalul european s-a îndrăgostit de povestea Poli Timişoara şi este unul din susţinătorii acestei echipe.

Deşi timpul a fost prea scurt, din punct de vedere tehnic s-a aliniat la start un lot de peste 30 de polişti trecuţi prin trialuri serioase, adevărate probe de rezistenţă şi fidelitate la culorile alb şi violet peste ani, salutaţi de către Sebastian Novović”, se arată într-un comunicat al divizionarei secunde de pe Bega.

Suporterii de pe scaune au făcut „valuri”, cântând ceea ce le va fi melodia de căpătâi cu multă dăruire, onoare şi plăcere. Până la anul, o vor cânta precum pe „Zi cu soare”, nelipsită de la debutul manifestării. Organizarea şi pregătirea sălii pentru acest eveniment a fost posibilă de asemenea și prin participarea cronicarului Cenaclului Retro din Chicago, Radu Russel Racean, un timişorean care deşi trăieşte în SUA de aproape 30 de ani nu a uitat nici una din experienţele sale poliste.

Petrecerea s-a lungit în noapte, atât localnicii, cât şi cei sosiţi din multe alte state depănând amintiri poliste trăite pe viu la Timişoara. Duminică dimineaţă au fost trecute în revistă componentele întâlnirii de anul viitor, precum şi posibila sărbătorire a Centenarului, în 2021, în România, la care speră să ajungă şi să le fie alături şi suporterii polişti din Europa.

„Plimbarea de pe malul lacului Michigan a fost ultima parte a unui sfârşit de săptămână mult prea scurt. Însă legăturile care s-au format acolo, în redacţia <<Tribunei>>, vor rămâne pe viaţă. Bravo, americanilor, ne mândrim cu voi! Grele au fost doar începuturile, în Albion, ca acum acest fenomen să devină un catalizator al bunului mers al lucrurilor”, se mai arată în comunicatul grupării ASU Politehnica Timişoara.

Foto: sspolitehnica.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns