Plata impozitelor la Timișoara începe în 14 ianuarie. Până când se acordă bonificația de 10 la sută

Programul Direcției fiscale a municipiului Timișoara va fi reluat începând cu data de 14 ianuarie, astfel că locuitorii dornici să-și achite dările către primărie mai au de așteptat.

Până atunci, Biroul consiliere cetăţeni şi registratură şi Biroul impuneri mijloace de transport vor prelua şi vor înregistra toate declaraţiile contribuabililor persoane fizice şi juridice.

CITEȘTE ȘI: Cine este Mihaela Triculescu, noul șef al ANAF

Biroul evidenţă contribuabili şi încasări bugetare va încasa doar obligaţiile constând în amenzi. Serviciile de specialitate din cadrul Direcţiei vor elibera certificate de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri la bugetul local atât pentru persoane fizice, cât şi juridice, doar pentru acele imobile pentru care nu este necesară prelucrarea informatică a datelor patrimoniale şi/sau nu este necesară achitarea obligaţiilor restante.

Tot din 14 ianuarie va fi reluată și activitatea de înregistrare a cererilor pentru certificatele fiscale. În cazul persoanelor fizice, certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri la bugetul local va fi eliberat în baza evidenţei plăţilor existente la data de 21.12.2018.

CITEȘTE ȘI: Şofer român de TIR căutat de patron de trei zile, găsit mort în cabină, în parcare, în Germania

Reamintim că plata impozitelor și taxelor locale se va putea face și online sau la oficiile poștale din Timișoara.

De altfel, în ultimii ani, locuitorii orașului de pe Bega nu se mai prezintă în număr atât de mare la poarta Direcției fiscale pentru a-și plăti dările, mai ales că au la dispoziție mijloace alternative de plată, iar bonificația de 10 la sută se acordă până la data de 31 martie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns