Cine este Mihaela Triculescu, noul șef al ANAF

mihaela triculescu

Mihaela Triculescu, noul șef numit la ANAF, a lucrat la Directia Control Activitati cu risc fiscal si interventie rapida a DGAF din cadrul ANAF şi este specialist în insolvenţe.

„Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea din funcţia de preşedinte al ANAF a domnului Ionuţ Mişa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică, iar ANAF, ca principala, poate, instituţie publică din România, trebuie să-şi schimbe radical comportamentul”, a declarat Eugen Teodorovici.

Teodorovici a spus că ANAF trebuie să-şi schimbe în primul rând mentalitatea.

„Trebuie să demonstreze că are un tratament corect, echitabil şi onest faţă de contribuabili, fie persoană fizică, fie persoană juridică”, a spus ministrul Finanţelor.

Acesta a menţionat câteva elemente esenţiale pe care ANAF trebuie să le îndeplinească în cursul anului 2019, Teodorovici enumerând o reformă, informatizarea sistemului, pe care a catalogat-o drept „o lacună de foarte mulţi ani de zile”, precum şi simplificarea modului de a acţiona în relaţia cu contribuabilul, o mai bună colectare în zona de TVA şi nu numai.

„Sunt sume foarte importante care pot fi aduse la bugetul de stat printr-un mod mult mai eficient de lucru al ANAF-ului” a spus Teodorovici, scrie antena3.ro.

Mihaela Triculescu este economist care în ultimii trei ani a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii.

„Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice. Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial”, potrivit stiripesurse.ro.

Noul șef ANAF, Mihaela Triculescu, a explicat joi de ce a picat examenele pentru un post de inspector la Antifraudă.

„În perioada 2014-2016, am susținut mai multe sesiuni de recrutare pentru funcția de inspector Antifraudă. De fiecare dată, la proba scrisă am fost printre primele poziții, ocupând chiar prima și a doua poziție, dar totodată la proba orală mi s-a transmis că nu mă încadram în «profilul» cerut de Direcția Antifraudă”, a spus noul șef al ANAF, potrivit Profit.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Cine este Mihaela Triculescu, noul șef al ANAF

  1. Serios??? Cum isi permite dna premier sa puna o astfel de persoana in aceasta functie? Ce experienta are? Nimic din CV ul ei nu o recomnada nici macar pentru un post de direct in ANAF… incredibil… Praf sa se aleaga de aceasta institutie…

  2. Nu expertiza conteaza, conteaza cine te sustine, ministeriale sunt pline de specialisti, cu cv-uri, de ai zice ca sunt părea bine pregatiti pentru posturile lor, si de ce stau pe acele functii, explicatia e simpla: sunt hartii fara valoare totate diplomele lor: licenta, masterat, doctorat, au fost obtinute pe bani 99,9 % habar nu au , unii nu stiu nici sa scrie, uitati-va de ce nu atragem fonduri europene, nu avem specialisti in. foarte multe domenii din cauza ca nu se mai face carte.

  3. Ce vârstă are,de are 19 ani de experiență în domeniu…? (Domni jurnaliști copie unul de la altul articolul,oare chiar atât de limitați profesional sunt,de nu pun măcar o informație sau o virgulă în plus ?)

  4. Dezastru….total….ne -ati facut de ras!!! Niciodata ANAF nu a decazut in asa hal!
    95% din personalul ANAF este licentiat in economie cu mastere considerabile. Directorii din ANAF au experienta in ANAF de peste 30 de ani. Si uitati cine conduce azi ANAF-ul!!!

Lasă un răspuns