Ionuţ Mişa a fost demis de la ANAF. Noul şef este Mihaela Triculescu

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe Ionuţ Mişa, şeful ANAF. Premierul a semnat demiterea lui Ionuţ Mişa şi înlocuirea lui cu Mihaela Triculescu, informează România TV.

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă a semnat demiterea lui Ionuţ Mişa de la Şefia ANAF şi înlocuirea lui cu economistul Mihaela Triculescu.

________

UPDATE Eugen Teodorovici, declaraţii:

Am cerut premierului Viorica Dăncilă revocarea din funcţie a şefului ANAF, Ionuţ Mişa.

Am propus şi persoana care va înlocui.

Strategia pt anul 2019 are nevoie de o altă persoană la conducerea ANAF.

________

Ministrul de Finanţe şi premierul au discutat aproximativ o oră pentru demiterea şefului ANAF, transmite România TV.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a solicitat demisia șefului ANAF, Ionuț Mișa. Potrivit România TV, cererea a fost trimisă încă de la sfârșitul anului trecut, într-o scrisoare adresată premierului Viorica Dăncilă.

Eugen Teodorovici este nemulțumit de gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat și de stadiul implementării reformelor din cadrul ANAF, iar scrisoarea în care cere demisia şefului instituţiei datează din 28 decembrie 2018, după cum informează România TV.

Divergenţele dintre Eugen Teodorovici şi Ionuţ Mişa s-au manifestat pe parcursul întregului an. ministrul reproşându-i ANAF că mai mult reacţionează în loc să acţioneze în baza legii. „Revin (n.red. – Fiscul) după ani de zile, când există riscul să se prescrie anumite evenimente. Ba trimit decizii de impunere, ba desfășoară activități în forță, în ultima clipă. De asta spun că este normal să se ocupe, în special, de alte activități, de mare amploare, în zona de evaziune, în principal. Spuneam, de foarte multe ori, că aceasta perioadă de prescriere, de cinci ani de zile, ar trebuie să fie mai scurtă, tocmai pentru a obliga ANAF-ul să întreprindă acțiuni atunci când se întâmplă aceste activități, nu după cinci ani, cu teama de prescriere”, spunea Eugen Teodorovici, în luna noiembrie.

Citeşte şi Eugen Teodorovici a lansat un nou avertisment către bănci. Ministrul cere Consiliului Concurenţei o investigaţie legată de ROBOR

Conflictul dintre cei doi este însă mult mai vechi, încă de pe vremea când Ionuț Mișa era ministru al Finanțelor (în guvernul Tudose), iar actualul ministru era președintele Comisiei de buget din Senat și cerea remanierea lui Mişa. Teodorovici îl persifla pe Mișa și critica măsura luată de acesta, de trecere a trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat „Cine este Mişa? Mişa ursuleţul? Era un personaj de desene animate”, afirma Teodorovici. Acesta l-a mai acuzat pe Mișa că nu știe să explice modificările. „Mişa nu ştie să explice aceste modifcări. M-am obosit să îi cer demisia. Cine îşi asumă efectele produse de Mişa în economie? El nu a participat nici măcar la rectificarea bugetară”, spunea actualul ministru. Eugen Teodorovici a anulat măsurile luate de Ionuț Mișa și a modificat termenii și modalitățile Declaraţiei 600, documentul care i-a iritat pe contribuabili.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns