Firme şi cetăţeni sancţionaţi pentru abandonarea de deşeuri pe domeniul public

gunoi timisoara 4

Polițiștii locali timişoreni din cadrul Serviciului de protecție a mediului au luat în colimator persoanele care abandonează deșeuri pe domeniul public.

CITEȘTE ȘI: Şofer român de TIR căutat de patron de trei zile, găsit mort în cabină, în parcare, în Germania

Astfel, a fost organizată o amplă acțiune pe linia depistării celor care abandonează deșeuri și pentru identificarea de rampe clandestine în zona Calea Martirilor – Piața din Calea Girocului și strada Mureș – Platoul Dâmbovița. Descinderea s-a lăsat cu aplicarea a cinci sancțiuni contravenționale, dintre care trei pentru societăți comerciale care au abandonat deșeuri pe domeniul public.

De asemenea, s-au luat măsuri pentru igienizarea rampelor formate în zona Piețelor Girocului și platoului Dâmbovița.

„Anterior acțiunii de ieri au fost efectuate verificări, fiind aplicate sancțiuni, în ultimele două săptămâni, în cazul a 15 persoane surprinse abandonând gunoaie pe Bd. L. Rebreanu, Dâmbovița, Treboniu Laurian, Al. Ferchel Șuteu, L. Catargiu, Calea Martirilor, Aleea Icar, sancțiunile aplicate însumând peste 17.500 de lei.

CITEȘTE ȘI: Cine este Mihaela Triculescu, noul șef al ANAF

Anul trecut, polițiștii locali au aplicat 3.873 sancțiuni contravenționale, atât celor care au abandonat deșeuri pe domeniul public, formând rampe clandestine, cât și celor care au aruncat pe jos resturi alimentare și nealimentare.

Sancțiunile sunt cuprinse între 500 lei pentru persoanele fizice și ajung până la 2.500 lei pentru persoanele juridice. Un sprijin în depistarea persoanelor care aruncă deșeuri pe domeniul public vine și ca urmare a montării de camere video acolo unde se formează frecvent rampe, dar și din partea populației care sesizează situații în care au observă cetățeni abandonând deșeuri.

CITEȘTE ȘI: Nouă ani de închisoare pentru recidivistul care a violat o taximetristă

De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciului protecția mediului efectuează verificări și pentru identificarea celor care aruncă deșeuri în locațiile sesizate de cetățeni pe pagina de facebook „Sesizări insalubritate”.

Cetățenii pot sesiza în continuare astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email [email protected].”, specifică Direcţia Poliţiei Locale Timişoara pe web-site-ul său.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *