PIT de Timișoara continuă să stârnească pasiuni

pitt

PITT a fost, fără îndoială, vedeta ședinței de luni a membrilor Consiliului Județean Timiș (CJT). Să precizăm din start că nu este vorba de actorul hollywoodian Brad Pitt, ci de Parcul Industrial și Tehnologic Timișoara, o investiție considerată la data ridicării sale (adică în anul 2004) etalon al finanțărilor europene, care a trecut, mai apoi, prin avatarurile unei prelungite neadaptări la piață. Oficial, lui PIT de Timișoara îi merge bine, cel puțin după cum au susținut luni reprezentanții săi, veniți în plenul CJT să dea lămuririle aferente celor șase (din 24!) de proiecte de hotărâri care-l vizau.

CITEȘTE ȘI:
Poligonul alimentar Timișoara, o nouă fata morgana?

Astfel, în prezent sunt operaționale 44 de contracte de închiriere, dintre care doar trei au probleme, rezultate din dificultățile cumulate de agenții economici respectivi de-a lungul anilor de recesiune, iar tabloul general al PITT înseamnă profit și 800 de locuri de muncă active.

Că starea de fapt este ceva mai complicată o demonstrează natura celor șase proiecte de hotărâri aflate luni pe masa plenului CJT: acestea vizau darea în exploatare gratuită a rețelei de electricitate, modificarea caietului de sarcini privind concesionările viitoare, anularea a trei contracte de concesionare și, respectiv, modificarea unor contracte aflate în vigoare, ca efect al legislației europene privind asimilarea unor facilități drept ajutoare de stat.

Doar primele două au primit votul plenului, intențiile de reziliere a contractelor cu firmele ”New Tricot”, ”Trim-Line” și ”Pansarmis” fiind – după trei sferturi de oră de discuții în contradictoriu între liderii principalelor două grupuri din CJT – amânate pentru o ședință ulterioară, iar ultimul punct a căzut la vot, datorită abținerii în bloc a liberalilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *