Început de septembrie canicular, în vestul țării

38 de grade la umbră, în Banat! Prognoza meteo pentru ultimele 2 săptămâni din iulie

Temperaturile neașteptat de mari pentru sfârșitul lunii august nu mai cauzează probleme de sănătate timișenilor, spun reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Timiș.

Perioadele lungi cu temperaturi extreme din această vară i-au călit pe oameni, iar cei cu boli cronice preexistente au ajuns anterior pe mâinile medicilor. Codul portocaliu instituit, luni, de Administrația Națională de Meteorologie se prelungește și pentru marţi.

Astfel, în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Satu Mare, Bihor, Mehedinţi, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Vaslui vor fi temperaturi maxime de 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Valul de căldură va persista și în celelalte regiunini ale țării, unde meteorologii au emis o atenționare de cod galben.

Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi îndeosebi în zonele de câmpie şi de podiş.

Pentru marţi, maximele prognozate sunte de 34-37 de grade Celsius și minime de 13-23 de grade Celsius. De joi până duminică vremea se răcorește, mai întâi în partea de vest, centru şi nord, iar în weekend şi în restul ţării.

Șansele de apariţie a ploilor vor fi mai mari în regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi în zonele montane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *