Peste o sută de timișoreni la spital

pacienti 2

Peste o sută de persoane s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie din Timișoara în decurs de aproape 30 de zile, după ce au fost înțepați de căpușe, fiind înregistrat și un caz de boală Lyme.

CITEȘTE ȘI: Cutremurătoarea poveste a elevei minore din Nădrag trimisă de mamă în brațele pedofilului

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș au emis un protocol de profilaxie post mușcătura de căpușă.

Potrivit specialiștilor, îndepărtarea completă a insectei trebuie realizată cât mai repede, la nevoie apelându-se la serviciile de chirurgie.

Zona va fi curățată cu apă și săpun din abundență și se va aplica soluție de betadină până la vindecarea leziunii.

CITEȘTE ȘI: O româncă însărcinată în 6 luni a fost găsită goală şi cu gâtul tăiat, în propria casă, în Spania (video)

Medicii recomandă profilaxia cu antibiotic în cazul în care căpușa a fost fixată la piele – doxicilină (200 de miligrame în priză unică administrată oral, în cazul adulților și patru miligrame pe kilogram corp, în cazul copiilor cu vârste mai mari de opt ani), iar în cazul copiilor cu vârste de până la opt ani, amoxicilină (50 de miligrame pe kilogram corp, în trei prize) sau claritromicină (15 miligrame pe kilogram corp).

În situațiile în care la 7-21 de zile de la înțepătură, zona afectată se înroșește se impune prezentarea la spitalul de boli infecțioase.

Pentru a preveni expunerea la căpușe, reprezentanții DSP Timiș solicită populației să evite zonele cu iarbă și arbuști.

În situația în care există riscul de expunere, se recomandă purtarea de haine de culoare deschisă, pentru a face cât mai vizibile căpușele sau alte insecte.

Se recomandă aplicarea de spray împotriva insectelor și verificarea atentă a hainelor, bagajelor și a corpului, la întoarcerea din drumeții.

De asemenea, trebuie acordată atenție și animalelor de companie care vor fi protejate cu produse recomandate de medicul veterinar, împotriva insectelor, inclusiv a căpușelor și vor fi examinate periodic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Peste o sută de timișoreni la spital

  1. Cei peste 100 ar trebui să-l dea în judecată ăpe Robu, nu primăria ci pe Robu personal pentru că prin incompetență și lipsă de responsabilitate a lăsat orașul ăsta la cheremul insectelor de tot felul, mai trebuie să apară musca țețe că în rest avem de toate.Știm, el nu e de vină, ca întotdeauna, alții sînt de vină. De aia ar trebui dat în judecată el personal și luați și chiloții de pe mă-sa și abia atunci se vor prinde agaricii că o asemenea funcție implică și responsabilități nu doar excursii în locuri exoticeplătite de știm noi cine !Nu îi silește nimeni să candideze la Timișoara, și la Bocsig e primar ! Sigur acolo ar face față solicitărilor funcției !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *