Pe lista firmelor agreate pentru cheltuirea primei didactice apar pensiuni, farmacii, magazine de bijuterii și tutungerii

Pe lista firmelor agreate pentru cheltuirea primei didactice apar pensiuni, farmacii, magazine de bijuterii și tutungerii

Pe lista firmelor agreate pentru cheltuirea primei didactice apar pensiuni, farmacii, magazine de bijuterii și tutungerii.

Cardurile cu prima de carieră didactică, promise pentru luna octombrie, au fost distribuite parțial, o parte dintre profesorii eligibili neintrând în posesia acestora.

Joi, 26 octombrie, majoritatea cardurilor au fost alimentate cu bani, aceștia fiind virați în două tranșe: 1050 și 450 de lei.

În aceeași zi, platforma Pluxee (Sodexo) – compania care oferă servicii de administrare a beneficiilor extrasalariale (carduri de vacanță, tichete de masă etc.) -, a afișat o lista provizorie a firmelor agreate, pe localități, de unde profesorii își pot achiziționa, pe baza cardurilor, materiale didactice.

Societățile comerciale menționate în listă nu acoperă în întregime necesitățile materiale ale profesorilor. Spre exemplu, în Timișoara, apar doar două librării afiliate programului, Cărturești și Diverta, acestea neavând o ofertă bogată de cărți care să acopere literatura de specialitate din diferite domenii.

De asemenea, cardurile pot fi folosite inclusiv pentru achiziția unor echipamente IT, însă în județul Timiș, acestea pot fi cumpărate doar de la Flanco, companie care domină, de altfel, lista firmelor agreate la nivel național pe zona de electronice.

CITEŞTE ŞI: Un veritabil haos! Studenții și profesorii de la Politehnică și Universitatea de Vest, cot la cot cu riveranii, se bat pe locurile de parcare (foto)

O altă anomalie semnalată de beneficiarii cardurilor vizează absența unor societăți comerciale specializate în furnizarea unor materiale didactice necesare pentru anumite discipline, cum este educația fizică. Mai mulți profesori din țară spun că pe listă nu se regăsesc magazine de unde să își poată procura resursele materiale pentru sport – fluiere, cronometre, mingi etc.

lista 1 1

În schimb, în anumite localități, apar firme care comercializează bijuterii (Chișineu-Criș), pensiuni turistice (Arieșeni), farmacii (Ploiești) sau tutungerii (Brad).

lista 2 1

Lista nu este definitivă, Ministerul Educației urmând a publica și un  Ghid de cumpărături pentru cheltuirea și decontarea banilor de pe carduri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

12 thoughts on “Pe lista firmelor agreate pentru cheltuirea primei didactice apar pensiuni, farmacii, magazine de bijuterii și tutungerii

  1. Folosirea telefoanelor la ore, mai ales științe este utila. Totuși, au apărut știri pe surse că nu se pot cumpăra telefoane. Un laptop bun este scump, trebuie să mai pui încă cel puțin 3000 din fonduri proprii.

  2. Ce mare brânză? În pandemie, cel mai mare contract pentru achiziția de măști, a fost obținut de o firmă care vindea alcool și țigări.😁Ideea e să fie pe listă firmele ” de casă” ale politicienilor sau cele care … cotizează pentru campanie.😁

    1. Perfect adevărat! Acum se trece la programul: să-i „tufem” pe toți, ca să le fie bine înteles cine le este „stăpânul”! Normal că este aceeași gândire de prăduitor, dar sub alt …nume!

  3. Eu doresc sa repar un telefon de 5000 de lei. De ce să nu pot. Trebui. Am nevoie de el. Dacă trebuie să achizitionez unul nou să-mi dea suma integrală.
    În concluzie trebuie să există în listă și firme cu acest obiect de activitate.
    Mulțumesc.

  4. Pai cei care decid asemenea liste se gandesc in primul rand sa castige ei, nu sa ajute educatia pe care tot ei au adus o la stadiul in care se afla. Atata nepasare pentru ceilalti in detrimentul sinelui n am vazut la alte popoare pe planeta asta, cu exveptia unora de tip rusesc, de la care ne am luat si noi o buna parte din felul de a fi.

  5. Eu vreau o interfata de diagnoza auto semiprofesionala de la Autel sau Launch. Am IT-uri gama profesional nu jucariile vandute la Flanco. De ce nu se da voie la aparatura adevarata ??? Laptopuri jucarie se dau la copiii cu nevoi speciale sa se joace nu la profesori. Profesor te chemi cu servar macar cu 2×24 de nuclei si 2x1kw surse de alimentare, nu cu plici de la Flanco. Cu Laptop de 2 bani erai smecher acuma 20 de ani. Azi , asa ceva au salahorii de santier. Repet macar la aparatura profesionala sa ne dea voie daca suntem cumva seriosi.

  6. Nu înțeleg de ce lipsesc eMag, Altex sau reselerii autorizați…personal doresc sa fac upgrade la tabletă, cu siguranță nu găsesc la Flanco local Samsung Galaxy Tab S9, Lenovo ieftin am deja.

  7. Banii se dau pe carduri Sodexo, să mai ia și ăia niște comisioane, dar pe listă găsești pensiuni, tutungerii, bijuterii și mai puțin magazine utile. E o prostie sau mai bine zis o manevră pentru ca banii să ajungă la cine trebuie.
    Banii trebuiau să fie virați pe cardul de salariu și să fie obligatoriu să se prezinte dovada achiziției bunurilor în termen de un an sau se retrag banii (diminuat salariul cu suma respectivă). Achiziția unui bun cu valoare mai mare decât cei 1500 lei să poată fi folosită la justificarea inclusiv a sumelor din următorii 2 ani.

  8. Eu vreau să plătesc niste cursuri de limba engleza, dar nu e nici un centru de limbi străine pe listă. De fapt nu poți plăti nici un fel de curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *