Pavajul din faţa Operei, o palmă peste obrazul timişorenilor! Foto

Pavajul din faţa Operei, o palmă peste obrazul timişorenilor! Foto

Dacă tot a durat ani de zile șantierul pentru refacerea fațadei Operei, era bine să iasă totul în bună regulă. Dacă fațada în sine e OK, nu se poate spune același lucru despre pavajul de lângă clădire. Cârpeală curată ce-a ieșit până la urmă!

Nu era admisibil nici la periferie așa ceva, dar uite că în plin centru și lângă o clădire simbol nu doar cultural, ci și istoric pentru Timișoara, se fac improvizații regretabile. Era chiar așa de greu, presupunând că s-au distrus dalele vechi, să se dea o comandă unei firme specializate pentru altele noi, dar conforme modelului original? Pe deasupra nu doar modelul, ci și nuanța pavajului pus în bătaie de joc diferă de cel vechi.

Poate avem, totuși, prea mari pretenții de la o municipalitate care crede că piața cu opera se numește Victoria și nu Victoriei. Pentru că ”Victoria” o numește municipalitatea într-un recent comunicat oficial despre care cititorii ziarului nostru poate își amintesc că l-am taxat nu prea demult.

Oricum, de văzut dacă proiectul de reconfigurare a Pieței nu se va lăsa într-un final cu alte năzbâtii. Dar e un proiect cu bătaie lungă, pe un traseu birocratic care începe cu servicii de consultanță pentru organizarea ulterioară a unui concurs de proiecte pentru reamenajarea Pieței ”Victoria”.

Așadar, până la acele lucrări sunt șanse mari să rămână Opera înconjurată de ceea ce puteți ”admira” în imaginile alăturate. Deși pentru o municipalitate destoinică n-ar fi prea greu să dreagă busuiocul, dar vorbim despre funie în casa spânzuratului.

CITEŞTE ŞI: O candidată cu experiența rezolvată din pix a obținut 100 de puncte din 100 posibile la un concurs la stat, în Timișoara

”Ne dorim să transformăm această zonă încărcată de istorie și de emoție pentru timișoreni, într-un spațiu deschis, primitor, eficient și accesibil pentru toți”, zisese destul de recent primarul Dominic Fritz apropo de reconfigurarea pieței care se numește Victoria, așa crede dumnealui. Luminoase gânduri, dar grosiere fapte, din nefericire.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Pavajul din faţa Operei, o palmă peste obrazul timişorenilor! Foto

  1. Gabriel Almăjan este apreciat de PMT ca fiind un arhitect vizionar conform celor spuse de MAESTRUL DONIMIC FRIG.Acest sistem de dale montate fac parte din noua viziune ce vorbiti voi ca nu apreciati ce este frumos.Ca acuma urmeaza ridicarea dalelor in patratele si inlocuirea lor cu acest model VIZIONAR.Asta este ce am votat asta avem USR ul

  2. Aspectul general al orasului este o palma data timisorenilor. De cativa ani nu am mai fost in Timisoara. Am vizitat-o pe 1 ianuarie si am gasit un oras murdar. Cu strangere de inima spun acest lucru. Decaderea a inceput cu Robu si continua intr-un ritm alert cu Fritz. Oare omul asta, care se afla de ceva timp la carma orasului, nu se rusineaza cand se plimba prin oras. Nu-i este rusine sa spuna ca el e primarul Timisoarei. La el in casa este la fel de multa mizerie?! Practic, orasul e gospodaria lui mai mare. Asa cum gospodareste ograda proprie, asa gospodareste si orasul. E o mare deceptie omul asta pentru timisoreni. Sper sa nu se mai gandeasca sa candideze inca o data. Si nici Robu!! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *