Pașapoartele se schimbă din nou. Cum va arăta noul document de călătorie

Ministerul de Interne a solicitat o nouă schimbare a pașaportului, iar proiectul propus a fost adoptat în ședința de Guvern de miercuri, 9 ianuarie.

CITEȘTE ȘI: Veste uriaşă! Transport public într-o localitate de lângă Timişoara

”Până la data de 31 decembrie 2018, an în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, autorităţile publice au obligaţia să înlocuiască stemele şi sigiliile existente în prezent cu noile modele ale acestora, astfel cum sunt modificate potrivit dispoziţiilor acestui act normativ”, precizează MAI.

Astfel, va fi schimbată culoarea paşaportului simplu electronic din roşu vişiniu, în roşu închis. De asemenea, noul paşaport va avea stema ţării gravată 3D şi va fi completată cu o coroană.

CITEȘTE ȘI: Carnagiu pe şosea. Patru morţi după două accidente cumplite produse în acelaşi timp

Pe pagina 16, titularul paşaportului trebuie să completeze datele particulare ale unei rude sau ale unui prieten care poate fi contactat în caz de accident: numele, prenumele, adresă, telefon.

CITEȘTE ȘI: Italian ruinat de o româncă cu 40 de ani mai tânără. Femeia a fost încătuşată de poliţişti

Paşapoartele simple electronice vor fi iar modificate, după ce anul trecut a fost schimbată durata lor de valabilitate de la 5 ani la 10, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, conform stirileprotv.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
cet 11 ianuarie 2019
Idiotii de la guvernare NU sunt capabili sa gandeasca serios macar un document! toate le modifica imediat dupa ce le-au facut! Ce logica are schimbarea culorii din rosu visiniu in rosu intens!????? poate voiau sa puna si 3 trandafiri?