Veste uriaşă! Transport public într-o localitate de lângă Timişoara

transport

În baza unui parteneriat cu Asociaţia Metropolitană de Transport, în comuna Şag va fi introdus transportul public.

CITEȘTE ȘI: Carnagiu pe şosea. Patru morţi după două accidente cumplite produse în acelaşi timp

Discuţiile cu Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) au fost începute încă din 2017, însă, după cum spune primarul Flavius Roşu, s-a aşteptat stabilizarea situaţiei operatorului de transport, care a trecut prin schimbări majore, atât la nivel mabagerial, cât şi din punct de vedere al structurii juridice de funcţionare.

CITEȘTE ȘI: Aceștia sunt românii care nu vor mai avea liber pe 24 ianuarie

Edilul-şef din Şag a avut, recent, discuţii cu conducerea STPT, precum şi la nivelul Asociaţiei Metropolitane de Transport, ajungându-se în faza de a se stabili o variantă oficială, care să satisfacă şi necesităţile sociale ale cetăţenilor comunei.

Pentru fiecare categorie socială, a fost gândit, împreună cu operatorul de transport, un pachet de servicii, pornind de la gratuităţi, până la subvenţii şi abonamente preferenţiale.

„A trebuit să cumpănesc bine, cu echilibru şi responsabilitatea ce-mi revine în calitate de ordonator prinicpal de credite, pentru a obţine cea mai bună variantă pentru localitate”, a declarat Flavius Roşu.

CITEȘTE ȘI: Alertă medicală în toată țara

Prin urmare, va propune consiliului local să se acorde gratuitate pentru copiii sub şapte ani, elevi, studenţi, pensionari, persoane cu handicap, veterani de război şi asistaţi social.

Pentru celelalte categorii, s-a negociat un preţ de 2,5 lei/călătorie, 66 de lei pentru un abonament pe o linie şi 93 de lei pentru un abonament general, valabil pentru orice mijloc de transport din Timişoara şi din localităţile care fac parte din Asociaţia Metropolitană de Transport.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Veste uriaşă! Transport public într-o localitate de lângă Timişoara

  1. Exista proiect pentru aderarea comunei la Asociatia Metropolitata de Transport Public inca din 2017, deci de aproape 2 ani de zile. Nu este nevoie să se propună nimic. Din păcate unii sunt în campanie electorală și nimic mai mult.
    Chiar domnul Robo într-un interviu a vorbit de RATT la Șag, dar din 2017 până acum proiectul a stat prin sertarele primăriei. Mai mult, ar trebui să se voteze și după să vorbim.
    https://www.facebook.com/1009162155800148/videos/vb.1009162155800148/573437396462046/?type=2&theater

  2. Adica in oras transportul in comun e o gluma si se plang de lipsa de soferi, dar ei incheie parteneriate cu satele din jurul orasului. Cand primaria le propusese sa devina parte din oras, nu au vrut, ca platesc mai mult impozit, dar transport din TImisoara vor.

  3. Toate comunele de pe langa Timisoara au autobuz la SACALAZ nu se poate de parca am fi in SIRIA ajunge cu ocazia sau pe D-l TODASCA nu al intereseaza sant baietzi cu ocazia care numai asta fac de 20 de ani rusine primariei ca nu avem autobuz pe D-l primar nu al intereseaza ca doar dansu are masina cu sofer

    1. Pe Todasca înțeleg de ce ești supărat și ai dreptate, dar cu limba română ce ai, ce ți-a făcut de o chinui în halul ăsta ?

  4. Notiță pentru administrație.

    ”Viena este cel mai „inteligent” oras din lume potrivit „Smart City Index” realizat de compania de consultanta Roland Berger pentru anul 2017, iar de 8 ani conduce clasamentul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii, potrivit unui studiu realizat de compania Mercer. Care este secretul? Transportul public din Viena este considerat unul dintre cele mai performante din lume, orasul are circa 2000 de parcuri, iar tehnologia face viata locuitorilor si a turistilor mai usoara. In plus, orasul investeste masiv in cercetare pentru a reduce poluarea si congestiile in trafic, ambitia sa fiind ca pana in 2050 sa reduca cu pana la 80% emisiile de CO2, raportat la 1990, iar consumul din surse regenerabile de energie sa ajunga pana la 50%.”

    ”Mica Vienă ” a devenit un iad urban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *