Alertă medicală în toată țara

Gripa rămâne o problemă până la sfârșitul lunii martie. Evoluția infecțiilor respiratorii, la nivelul județului Timiș

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat, în contextul înregistrării primelor decese cauzate de virusul gripal, că deocamdată nu se poate vorbi despre o epidemie, dar se aşteaptă o circulaţie mai intensă a acestui virus.

CITEȘTE ȘI: Accident pe Autostrada A1. Două persoane au murit şi două sunt rănite după ce o maşină a fost lovită de un TIR

Ministrul încurajează populaţia din grupele de risc să îşi facă vaccinul antigripal, atrăgând atenția că anul trecut perioada de vârf a fost în februarie.

Potrivit ministrului, în acest moment sunt doar focare sporadice în Bucureşti și în vestul ţării.

CITEȘTE ȘI: Carnagiu. Patru morţi după două accidente cumplite produse în acelaşi timp

De asemenea, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a anunţat că sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expuşi îmbolnăvirii, precizând că virusul nu poate fi tratat cu antibiotice și sfătuind părinții să ţină în permanenţă legătura cu medicul de familie.

Infecţia de tract respirator superior sau răceala poate determina tuse, curgerea nasului, lăcrimare în exces, durere în gât şi febră.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea şi Irina Tănase, vacanţă romantică la Verona. Cei doi se pregătesc de nuntă

Medicaţia antipiretică poate reduce durerea şi febra.

De asemenea, autoritatea spune că, de obicei, simptomele se ameliorează în trei-șapte zile, dar în cazul copiilor, tusea poate persista câteva săptămâni. La copii de sub doi ani nasul poate fi curăţat folosind picături de ser fiziologic şi eliberat cu un aspirator nazal sub formă de pară.

CITEȘTE ȘI: Aceștia sunt românii care nu vor mai avea liber pe 24 ianuarie

Aspiratul frecvent al nărilor poate fi iritant pentru nou-născuţi şi de aceea este mai bine să se efectueze înaintea meselor.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă recomandă părinţilor să folosească Paracetamol 15 miligrame pe kilogram corp la patru ore pentru febră sau durere în gât, iar pentru copiii care au mai mult de şase luni, Ibuprofen 10 miligrame pe kilogram la opt ore.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *