Participanții la un priveghi, amendați. Alte aproape 200 de sancțiuni au fost date pentru nerespectarea restricțiilor impuse de pandemie

Peste 300 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.

CITEȘTE ȘI: S-a deschis centrul drive-thru din Timișoara. Cum decurge vaccinarea direct din maşină

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

La activităţi au participat 301 forţe de ordine, fiind verificate 73 de societăți comerciale, precum şi 89 de mijloace de transport persoane, dintre care 39 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 1.300 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 157 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 54.500 de lei. Dintre acestea, 146 de sancțiuni contravenționale în valoare de 34.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, 10 sancțiuni în valoare de 5.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 1 sancțiune în valoare de 15.000 de lei pentru organizarea de activități în spațiul privat/închis pentru care au fost instituite interdicții. .Pe strada Cluj din Timișoara a avut loc un priveghi, organizatorul a fost sancționat contravențional.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns