S-a deschis centrul drive-thru din Timișoara. Cum decurge vaccinarea direct din maşină

S-a deschis centrul drive-thru din Timișoara. Cum decurge vaccinarea direct din maşină

Timişorenii, dar nu numai ei, se pot vaccina direct din maşină, până pe 7 august, după ce vineri (7 mai) a fost inaugurat centrul drive-thru în parcarea de la Shopping City.

„Mă bucur că şi Timişoara intră în rândul oraşelor care aleg această metodă eficientă de imunizare. Oricum, Timişoara s-a numărat printre oraşele care au mai bifat câteva premiere în această pandemie, mai ales dacă e să ne aducem aminte, de pildă, de primul Maraton al Vaccinării, care a avut loc aici, în urmă cu câteva săptămâni. Mă bucur să văd că organizarea este una foarte bună şi îndemn cât mai multă lume să vină să se vaccineze la acest centru”, a declarat, la iaugurare, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care s-a aflat vineri într-o vizită de lucru la Timişoara. La eveniment au participat primarul Dominic Fritz şi prefectul Zoltan Nemeth.

S-a deschis centrul drive-thru din Timișoara. Cum decurge vaccinarea direct din maşină

Primii timişoreni care s-au imunizat în maşină au ajuns dis-de-dimineaţă în Calea Şagului, la unul dintre cele patru stand-uri special amenajate în parcarea etajată a Shopping City. Lucrurile s-au mişcat repede, mai ales pentru cei care şi-au printat, în prealabil, cele două declaraţii pe propria răspundere. La centrul drive-thru vaccinarea se poate face fără programare, direct cu buletinul, iar cei care nu reuşesc să completeze declaraţiile pe propria răspundere, o pot face la faţa locului.

„Persoanele care doresc să se vaccineze vor veni cu autoturisme cu capacitate maximă de 4+1 persoane. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate. E preferabil ca persoanele să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, care se poate descărca de pe site-ul platformei naționale de vaccinare, la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Dacă nu se prezintă cu documentul printat și completat, acesta poate fi completat la fața locului, sub supravegherea medicului.

Pe tot parcursul triajului și al procesului de vaccinare, persoanele rămân în mașină. După vaccinare, mașinile vor ocupa un loc în parcare în zona post-vaccinare. În perioada de staționare în zona de post-vaccinare se vor tipări adeverințele de vaccinare care vor fi înmânate direct la mașină”, au precizat autoritățile.

Centrul va fi deschis până pe 7 august, iar serul folosit este produs de Pfizer.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “S-a deschis centrul drive-thru din Timișoara. Cum decurge vaccinarea direct din maşină

  1. Marketing ieftin Politic, marca USR/ Fritz! Doar atita pot ei…tăieri de panglici la fleacuri. În rest, „SE VA face, VA FII gata, VOM realiza” , blablabla…Realitatea este alta, cea care se repeta de atitia ani în România, sub toate guvernarile: NIMIC NU SE RESPECTĂ, darămite vreun TERMEN/ANGAJAMENT: la Țurcanu s-a început proiectul în 2014 și ar fi trebuit sa fie gata in primavara lui 2016″!!! . Exact pe cind duduia ministresă traseistă era încă la PNL! Ati auzit-o cumva reclamând ceva public privind nefinalizarea proiectului?! NU, ptr ca duduia e doar o CARIERISTĂ POLITRUCĂ, hahaleră la fel de mediocră, precum ceilalti, în frunte cu ILUZIA Fritz! Pariu, că nu va face nimic relevant în SĂNĂTATE?! darămite ceva SPECTACULOS. Am votat USR, dar asa amatori nici în cele mai negre nopți nu mi-am imaginat că vor scoate în față… DEZAMĂGIRE PE LINIE!

Lasă un răspuns