Copil de 8 ani, căzut inconştient pe şosea, după ce l-a lovit un autobuz lângă Timişoara, salvat de un echipaj de pompieri care se întorcea de la un incendiu

Copil de 8 ani, căzut inconştient pe şosea, după ce l-a lovit un autobuz lângă Timişoara, salvat de un echipaj de pompieri care se întorcea de la un incendiu

„Am fost alertat în jurul orei 18:20, să mă deplasez cu autospeciala de 10000 de litri de apă la un incendiu în localitatea Satchinez. După primirea ordinului de retragere, am început deplasarea înapoi către unitate. Eram aproape de ieșirea din localitatea Sânandrei, când am observat mai multe mașini oprite pe partea carosabilă și mai multe persoane care alergau. Dându-mi seama că e vorba de un accident, am oprit autospeciala și am alergat către locul evenimentului. Mă așteptam să văd mașini avariate, poate chiar și victime, dar ce am găsit acolo m-a marcat profund.

Când am ajuns la locul accidentului, am văzut un copil de vreo 8 ani, inconștient, întins pe partea carosabilă. Poți să participi la sute de intervenții și poți să vezi sute de victime, dar niciodată nu te poți obișnui cu imaginea unui copil care suferă enorm. În acel moment, ai da orice ca să schimbi lucrurile.
M-am apropiat rapid de copil și am observat că respiră. Imediat am început să-i acord primul ajutor medical până au sosit colegii de pe cealaltă autospecială și împreună am avut grijă de copil până a ajuns un echipaj SMURD care l-a preluat. În tot acest timp, am păstrat legătura cu dispeceratul și le-am dat detalii despre starea victimei.

Nu a fost deloc ușor. M-am simțit mai bine când au ajuns și colegii de pe autoscară. Ei au balizat zona ca să nu se mai întâmple vreo tragedie și m-au ajutat să acordăm primul ajutor copilului”, e întâmplarea dureroasă povestită de un pompier de la ISU Timiş.

„Cătălin, Nicușor și Sorin sunt cei 3 colegi care în data de 4 mai 2021, în timp ce se întorceau de la un incendiu, au intervenit pentru salvarea unui copil lovit de un autobuz.

Mama copilului le-a povestit colegilor noștri că mergea cu fiul ei și cățelul lor pe marginea drumului. La un moment dat, cățelul a ieșit în stradă, iar copilul a sărit după el și a fost lovit de un autobuz.

Dragi părinți, nu lăsați nesupravegheați copiii nici un moment. Învățați-i despre pericolele la care se expun când ies pe stradă.
Chiar dacă suntem salvatori de ani buni și am văzut zeci de victime în diverse situații, cel mai greu ne este să depășim momentele în care victimele sunt copii, de aceea vă rugăm, aveți grijă de ei!

Pentru că au dat dovadă de spirit civic și profesionalism, cei 3 colegi au fost recompensați de către comanda subunității”, este mesajul transmis de ISU Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns