Paradisul imobiliar s-a mutat la Dumbrăviţa

dumbravita 1 1

E nebunie mare pe piaţa imobiliară timişeană. Cererea a depăşit cu mult oferta, iar un număr tot mai însemnat dintre cei care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă ar prefera Dumbrăviţa, o comună limitrofă Timişoarei.
dumbravita 2 1
Interesul pentru această localitate a crescut de la an la an, consecinţa firească fiind şi creşterea preţurilor pe piaţa imobiliară din Dumbrăviţa, unde se caută atât locuinţe individuale, cât şi apartamente în imobile cu regim de înălţime mai mare.

CITEȘTE ȘI: Șerpi pe străzile unui oraș din vestul țării

Cererea vine îndeosebi din partea populaţiei tinere, atrasă de clădirile noi, cu design modern şi facilităţi care nu sunt oferite de imobilele construite înainte de 1989.
dumbravita 3 1
Atât de puternică a fost expansiunea imobiliară din Dumbrăviţa, încât dacă prin anul 2000, comuna număra circa 2.700 de locuitori, în prezent totalul celor cu domiciliul în Dumbrăviţa este de 11.500, pentru ca în realitate, populaţia să ajungă la 16.500.

Administraţia a ţinut pasul cu vremurile

Pentru a avea o imagine a fenomenului imobiliar de la Dumbrăviţa, trebuie ştiut că, în ultimii patru-cinci ani, s-au acordat, în medie, câte 500-600 de autorizaţii de construire pe an, pentru ca în 2017 numărul acestora să treacă de 1.000.

Dacă se ia o medie de trei persoane pe locuinţă, înseamnă că numărul populaţiei creşte de la an la an cu 3.000 de persoane. De aceea, s-a înfiinţat şi un serviciu de evidenţă a populaţiei.

CITEŞTE ŞI: Poliţist din IPJ Timiş, reţinut. El oferea informaţii hoţilor care spărgeau case de lux

„Descinderile” au fost încurajate şi de poziţionarea comunei, într-o zonă mai puţin poluată, dar şi de apariţia unor companii multinaţionale, ai căror angajaţi au fost tot mai tentaţi să se stabilească în Dumbrăviţa.
dumbravita 4 1
Acest val demografic nu putea fi susţinut fără o implicare pe măsură a autorităţilor locale.

În primul rând, au fost asigurate utilităţile, respectiv apă, canal, gaz şi infrastructura de drumuri, lucru ce a amplificat şi mai mult exodul spre Dumbrăviţa, devenită un adevărat paradis imobiliar al momentului.

Foarte rapid s-a lucrat în zona din spatele magazinului Hornbach, unde, datorită amenajărilor făcute, foarte multe familii au cumpărat şi continuă să cumpere locuinţe. Apoi, s-au avut în vedere activităţile conexe fără de care nu se poate convieţui.

S-au depus proiecte pentru a se construi o şcoală din fonduri europene, pentru 200 de elevi, o grădiniţă pentru 100 de prichindei, dar şi o creşă pentru 60 de copii mai mici de trei ani.
dumbravita 5 1
De asemenea, s-au amenajat două baze sportive, cu terenuri de tenis, minifotbal, volei şi handbal, o pistă pentru biciclete care face legătura între centrul civic şi pădure, în ideea ca tinerii stabiliţi în localitate să aibă posibilităţi de relaxare.

Totodată, se preconizează ca până la sfârşitul lunii septembrie să se finalizeze încă 26.3 km de drumuri, cu finanţare guvernamentală, precum şi alţi 10 km, cu finalizare în 2018-2019, care vor fi suportaţi din bugetul local.

Viitorul sună frumos

Dacă acest ritm alert se va menţine, primarul Victor Malac crede că, în următorii ani, numărul populaţiei va ajunge la 40.000-50.000 de locuitori.

„Noi sperăm să ne extindem cât mai mult, dar nici nu dorim să se construiască haotic, ci doar corect şi legal din punct de vedere urbanistic.
dumbravita 6 1
Desigur, este un plus pentru comună, atât ca imagine, cât şi prin contribuţia adusă la consolidarea bugetului local.

Avem în comună şi multe persoane care vin din alte zone ale ţării şi pe care noi le primim cu braţele deschise.
dumbravita 8 1
Nu avem nimic împotriva lor, atâta vreme cât se supun normelor de convieţuire socială.

Din fericire, nu am întâmpinat până acum probleme în acest sens şi sperăm să nu avem nici de acum încolo, pentru că la Dumbrăviţa e loc pentru toţi cei care respectă comunitatea din care fac parte”, a declarat primarul Victor Malac. (P)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Paradisul imobiliar s-a mutat la Dumbrăviţa

 1. Cred ca ar fi trebuit sa vedeti daca si locuitorii sunt la fel de incantati de blocurile dintre case, de aglomerarile de masini(blocurile si locuintle insiruite nu au locuri de parcare), de lipsa apei in case/apartament et.

 2. totusi, daca pui (P) inseamna ca poti minti si inventa cu nesimtire orice? Nu va e rusine? Care e diferenta intre voi si niste prostituate? Voi scrieti orice pentru bani, alea fac sex cu oricine pentru bani.

 3. De lipsa apei mai tot timpul anului ati uitat sa menționați?
  Bulevarde de 6m lățime?
  Dar calitatea construcțiilor ridicate și finisate în max 6 luni?
  Sau clasele de la școală care funcționează în containere?

 4. Nu este adevarat , superparadisul imobiliar este la Giroc , pe mosia lui cia Mielu si a distrugatorilor imobiliari , a pisicilor , a puilor , a minzilor , a duzilor si a altor asemenea lor .

 5. O bijuterie de comuna, Bine administrata . Un vice primar implicat in administrarea si gospodarirea comunei. Angajatii primariei amabili . Va multumim pentru eforturile dumneavoastra . Mici afaceri infloritoare care fara sprijinul administartiei nu ar putea functiona. Vulcanizare pe domeniul public, reparat clime si masluit klometrajul tot pe domeniul public. O politie locala „activa ” . Baluri cu tiribombe si topogane la liber; nu se dau chtante. Zeci poate sute de de muncitori la negru . Drumurile din comuna nesmnalizate. Prioritatea de dreapta in comuna nu se aplica . E minunat. E minunat.

 6. Pai cand il criticati in ziar cand ii faceti reclama lui nea Malac ! Chiar gretos articolul . Asta nici primar in satul lui din Botseni nu se descurca. E prea mare palaria pentru dansul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *