Poliţist din IPJ Timiş, reţinut. El oferea informaţii hoţilor care spărgeau case de lux

Mica Unire, celebrată la Timișoara

Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a poliţistului Adrian Sav, din cadrul IPJ Timiş, acuzat de favorizarea făptuitorului, divulgarea de informații nepublice şi luare de mită.

Sav oferea informaţii hoţilor care spărgeau locuinţe de lux, grupare care a terorizat trei judeţe. El a fost cel care i-a anunţat, anul trecut, pe membrii grupării că urmează să aibă loc percheziţii domiciliare, oferindu-le portiţa de scăpare.

„Misiunea” poliţistului a devenit atât de… „obişnuită” încât le oferea săptămânal informaţii infractorilor.

Desigur, totul avea un preţ, aşa că Sav se alegea cu diferite sume de bani în schimbul informaţiilor.

„Din cercetările întreprinse au rezultat indicii temeinice că, inculpatul, polițist în cadrul I.P.J. Timiș – Serviciul de Investigații Criminale (până în toamna anului 2017), în prezent la I.P.J. Timiș – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, este afiliat unor grupări infracționale ce acționează pe raza municipiului Timișoara, rolul acestuia fiind acela de a sprijini activitatea infracțională a respectivelor grupări, prin oferirea de informații legate de eventualele anchete care îi vizează sau de date nepublice, care pot constitui veritabile ”ponturi” pentru derularea cu succes a activităților infracționale”, au transmis reprezentanţii DIICOT.

Conform acestora, Adrian Sav a avertizat infractorii cu privire la eventualele anchete care îi vizau.

„Una dintre grupările avertizate de inculpat cu privire la faptul că membrii acesteia sunt monitorizați de D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara a fost gruparea cercetată într -un dosar penal privind cea mai amplă grupare infracțională de spărgători de lux, ce opera atât la nivelul judeţelor Timiș, Arad și Caraș-Severin, cât și la nivelul altor județe din țară, specializată în comiterea de furturi la ”pont” din locuințe și spații comerciale”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Anchetatorii au stabilit că în iunie 2017 Adrian Sav i-a avertizat pe membrii grupării că urma să aibă loc percheziţii domiciliare, permiţându-le acestora să fugă. Totodată, el le oferea informaţii din dosarele instrumentate, cu referire la existența unor sume de bani sau bunuri valorificabile de către diferite persoane sau în anumite locații, care puteau constitui veritabile ”ponturi” pentru gruparea infracțională, în vederea organizării unor spargeri ulterioare.

„Inculpatul, în calitate de polițist în cadrul I.P.J. Timiș, avea acces la majoritatea dosarelor instrumentate la nivelul serviciilor unde a activat (S.I.C., respectiv S.I.C.E.), poziție din care obținea diferite informații din respectivele dosare, cu referire la existența în anumite locații a unor sume de bani sau bunuri valorificabile, informații pe care le divulga către apropiații din mediul infracțional local.

În schimbul acestor informații, inculpatul solicita un procent de până la 30 la sută din sumele obținute în urma derulării unor spargeri în locațiile indicate”, se arată în comunicat.

La solicitarea infractorilor, Adrian Sav verifca bazele de date ale diferitor date legate de domiciliul unor persoane, proprietarii unor autoturisme etc., informațiile astfel furnizate facilitându-le membrilor grupării stabilirea cu precizie a locațiilor unde intenționau să dea anumite spargeri.

Sav va fi prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Poliţist din IPJ Timiş, reţinut. El oferea informaţii hoţilor care spărgeau case de lux

  1. interesant ar fi de aflat a cui a fost initiativa mutarii acestui agent de la Serviciul de investigatii criminale la Serviciul de investigare a criminalitatii economice….si care a fost ratiunea acestei mutari…

  2. Ca sa nu mai vorbim de vizitele saptamanale „la o cafea” ale unor politisti de la sectia 2 la barul „el pedro” de pe strada Tigrului, fieful mafiei locale… acolo isi parcheaza toti bisnitarii masinile blochand intersectia cu politia de fatza, ca sa-si vanda marfa in mijlocul drumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *