Ordinul Arhitecților din România va organiza concursul internațional de soluții pentru Piața Victoriei

Timișorenii, invitați la un moment de reculegere în Piața Victoriei pentru a comemora un an de la declanșarea războiului împotriva Ucrainei

Ordinul Arhitecților din România va organiza concursul internațional de soluții pentru Piața Victoriei.

Primăria Municipiului Timișoara a semnat contractul pentru organizarea concursului internațional de soluții arhitecturale pentru amenajarea și modernizarea zonei formate de Piața Victoriei și șapte străzi adiacente din zona Cetate, cu Ordinul Arhitecților din România, care este câștigătorul licitației.

”Piața Victoriei și străzile din jurul ei sunt emblematice și pline de semnificații istorice și culturale pentru timișoreni. Acest concurs internațional de soluții le va pune în valoare și le va integra în țesutul urban existent. Mizăm foarte mult pe calitatea și atractivitatea spațiului public care va rezulta și faptul că Ordinul Arhitecților va gestiona organizarea acestui concurs este un mare plus”, a declarat primarul Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Părinţii care rămân acasă cu copiii aflaţi în carantină sau izolare primesc concediu medical. Legea a fost promulgată

Ordinul Arhitecților din România va elabora întreaga documentație pentru concurs, care include regulamentul și calendarul, analizarea și evaluarea costurilor de proiectare, elaborarea temei de concurs, asigurarea promovării naționale și internaționale a concursului, realizarea și gestionarea site-ului oficial al concursului, sprijinirea cu asistența tehnică a concurenților, organizarea și funcționarea secretariatului de concurs, asigurarea tuturor costurilor legate de jurizarea concursului.

Zona vizată este constituită din Piața Victoriei și străzile N. Lenau, M. Eminescu, Dr. N. Paulescu, J.W. Goethe, Alba Iulia, Mărășești și Ferdinand.

În momentul actual, în condiţiile deteriorărilor avansate suferite de monumentele istorice aflate în zona centrală a municipiului, calitatea urbană a zonei este în scădere, prezentând disfuncţionalităţi, ceea ce poate conduce în timp la o scădere a potenţialului turistic şi economic al zonei centrale a Municipiului Timişoara.

Zona nu este suficient promovată din punct de vedere turistic, neexistând un sistem de semnalizare şi orientare turistică adecvat.

Valoarea serviciilor pentru organizarea concursului este de 267.666 lei, fără TVA.

Durata este de 240 de zile de la ordinul de începere.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *