Standarde înalte la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara

Standarde înalte la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara este adusă la standardele actuale și, potrivit estimărilor conducerii, pacienților li se va prezenta ca nouă în această toamnă.

În prezent, lucrează la extinderea și modernizarea acesteia. Pentru lucrări sunt alocate 12 milioane de lei, banii provenind din fonduri europene majoritar, cu contribuție și de la Consiliul Județean Timiș.

„Este vorba de o nouă construcție care cuprinde subsol, parter și etaj și care sperăm că se va finaliza în această toamnă. Va fi extinsă și modernizată sala de așteptare, va fi amenajată o sală de curs și de simulări pentru medicii rezidenți, vor fi îmbunătățite fluxurile de recepție și triaj, va crește cu 25 numărul locuri în urgență și va scădea timpul de așteptare.

În ceea ce privește numărul de tărgi, acestea vor crește cu cinci bucăți, ajungând la un total de 29. Extinderea este o gură de oxigen pentru activitatea noastră. Sigur că spațiile vor fi deservite de personal, vom avea nevoie și de medici și asistente care să deservească aceste spații”, a spus Mihai Grecu, medic-șef UPU-SMURD Timiș.

Din păcate, problema personalului rămâne una acută, angajații intrați în sistem pentru a ajuta în perioada pandemiei, vor fi disponibilizați în termen de 90 de zile de la încetarea stării de alertă, potrivit legii. „Sunt mai multe infirmiere și brancardieri, patru asistente și un medic.

Sperăm să găsim modalitatea legală de a-i păstra pentru că avem nevoie de personal mai ales că ne vom extinde și ca spațiu și ca activitate. Ei ne-au ajutat când a fost nevoie și au dobândit experiență care le va fi de folos pacienților”, a spus Mihai Grecu.

UPU-SMURD a Spitalului Județean Timișoara coordonează și întreaga activitate de salvare pe cale aeriană a urgențelor medicale din întreaga regiune.

CITEŞTE ŞI: În Timişoara se ridică din nou autovehiculele parcate neregulamentar!

„Am operaționalizat elicopterul SMURD de la punctul de operare aeromedical de la Caransebeș, având în prezent două, cu cel de la Arad. De asemenea, în județul Timiș, am operaționalizat încă o unitate de terapie intensivă mobilă, ajungând la un total de două astfel de mașini”, a precizat Mihai Grecu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Standarde înalte la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *