Loredana Groza, Subcarpaţi şi Damian Drăghici vin la Parcul Primăverii, la Timişoara

Loredana, Shift, Nane, Dorian Popa, Nicoleta Voica, Georgiana Lobonț și Florin Boita vor concerta în weekend într-un oraș din Timiș

Consiliul Județean Timiș pregătește Parcul Primăverii, eveniment de anvergură conceput pentru a fi cel mai mare festival multicultural din regiune și adus în fața publicului ca și contribuție specială pentru Timișoara, Capitală Europeană a Culturii.

Prima ediție a Parcului Primăverii va începe în 15 aprilie, cu acces liber și gratuit la toate activitățile culturale, de divertisment și de încurajare a petrecerii timpului liber în familie. Cele 11 zile de festival vor avea loc la Muzeul Satului Bănățean pe o suprafață de peste 10 hectare și vor aduce în fața publicului cele mai frumoase rezultate ale muncii celor șase instituții de cultură finanțate de Consiliul Județean Timiș. Timișorenii, timișenii, dar și turiștii culturali se vor bucura de spectacole de teatru, folclor, sesiuni de lectură, concerte, expoziții și ateliere creative.

Marea deschidere a Parcului Primăverii va fi făcută de cunoscuta trupă Subcarpați, în vinerea dinaintea Floriilor, iar în ziua imediat următoare, pe scenă va urca Loredana Groza, una dintre cele mai apreciate artiste din România, alături de Banda Agurida. În următorul weekend, în a doua zi de Paște, publicul se va bucura de Damian & Brothers, artiști care promit un recital de excepție, un mix de diverse și numeroase stiluri muzicale.

„Prin felul în care este conceput și organizat, Parcul Primăverii este un reper de bune practici pentru ce trebuie să însemne Program Cultural al viitoarei Capitale Europene a Culturii. Avem datoria, cei implicați în Timișoara – Capitală Culturală, să deschidem actul de cultură, să îl facem atractiv și să-i dăm o dimensiune europeană. Muzeul Satului va fi revitalizat și redefinit prin prisma programului cultural al festivalului, iar publicul va avea ocazia să se reconecteze la viața culturală, la cea socială, la împrejurimile verzi ale orașului și la capacitatea de recreere a acestuia. Evenimentul va aduce împreună generații diferite și va consolida relațiile dintre operatorii culturali locali”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Parcul Primăverii depășește limitele unei simple însumări a mai multor acte de cultură. Organizatorii construiesc o lume de basm în cadrul căreia fiecare persoană care va trece pragul Muzeului Satului Bănățean va avea ocazia de a-și crea și trăi propria poveste magică. Elementul comun al amintirilor care vor fi făurite în Parcul Primăverii va fi atmosfera fantastică întreținută de decor și personaje nemaiîntâlnite.

CITEŞTE ŞI: Ordinul Arhitecților din România va organiza concursul internațional de soluții pentru Piața Victoriei

Având în vedere anvergura și conceptul unic al Parcului Primăverii, în următoarea perioadă, o dată la fiecare trei zile, Consiliul Județean va dezvălui public câte o componentă importantă a programului, ținta ambițioasă a organizatorilor fiind aceea de a reuni, în 11 zile, peste 100.000 de participanți cu vârste și interese culturale diferite.

Foto: UVT


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *