Rezultate finale pentru apelul ”Repere în Cultură”

Rezultate finale pentru apelul ''Repere în Cultură''

Dintre cele 15 oferte culturale care s-au înscris la sesiunea de finanțare ”Repere în Cultură”, șapte au primit, după contestații, finanțare nerambursabilă din bugetul local, în valoare de 3.000.000 de lei.

Cele șapte asociații care vor beneficia de aceste fonduri sunt: Art Encounters Foundation, Asociația Centrul Cultural PLAI, Fundația Calina, Fundația Culturală Jazz Banat, Asociația Bastion Vasbastya și Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiș. După sesiunea de contestații lista a fost completată cu Fundația Flight-Fundația Zbor.

Acest apel este dedicat proiectelor de anvergură care constituie programul cultural prioritar. Programele și evenimentele au menirea să întărească identitatea culturală și să pună Timișoara pe harta evenimentelor culturale naționale și internaționale de referință.

„Le mulțumim tuturor celor care au răspuns acestui apel și îi felicităm pe cei care s-au încadrat în cerințe și au primit finanțare. Suntem bucuroși că putem contribui la creionarea identității orașului nostru împreună cu operatorii culturali care au proiecte valoroase pentru întreaga comunitate. Este anul premergător Capitalei Culturale, toate evenimentele culturale și nu numai trebuie să ne inducă atmosfera festivă a anului viitor”, a declarat Alexandra Rigler (foto), directoarea Centrului de Proiecte.

Evaluarea proiectelor depuse a fost făcută de mai multe comisii diferite formate din specialiști independenți cu experiență în domeniul cultural local și al finanțărilor nerambursabile.

Anul acesta, Primăria Municipiului Timișoara a alocat 23.000.000 de lei pentru primele cinci apeluri de finanțare din 2022 prin Centrul de Proiecte, un buget record față de anii trecuți.

Două dintre apelurile din acest an sunt dedicate culturii, unul promovării sportului și un altul, activării comunității. Un apel specific este dedicat anului 2023, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. Urmează să fie lansate noi apeluri care activează în domeniul cultural și care nu fac parte din Programul Cultural Timișoara 2023 actualizat.

CITEŞTE ŞI: Loredana Groza, Subcarpaţi şi Damian Drăghici vin la Parcul Primăverii, la Timişoara

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este un serviciu public de interes local al Municipiului Timișoara, cu personalitate juridicã, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Timișoara, care are drept scop punerea în aplicare a cadrului multisectorial de finanțare publică nerambursabilă de la bugetul local, în concordanță cu strategiile și politicile publice locale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *