Am anticipat, din nou, corect: ANFP a trimis-o în judecată pe tânăra frumoasă și liberă ajunsă șefă peste noapte în primărie

Am anticipat, din nou, corect: ANFP a trimis-o în judecată pe tânăra frumoasă și liberă ajunsă șefă peste noapte în primărie

Ceea ce ziarul nostru a anunțat în urmă cu șapte luni (5 septembrie 2021, O tânără frumoasă și liberă a ajuns șefă în Primăria Timișoara, deși vechimea în muncă nu i-ar fi permis nici măcar angajarea”), și anume demersurile inițiate de ANFP în vederea trimiterii în judecată a Primăriei Timișoara din cauza angajării în condiții nelegale a tinerei Rebecca Bedelean, a constituit joi, 31 martie, subiect de breaking news pe pagina de Facebook a pesedistului Radu Țoancă, iar ulterior pe site-urile locale.

Explicația “descoperirii” făcute de domnul Țoancă este simplă: în 25 martie, pe rolul Tribunalului Timiș a fost înregistrată plângerea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) împotriva Unității Administrativ Teritoriale Timișoara, a primarului Dominic Fritz și a funcționarei Rebecca Bedelean, plângere având ca obiect anularea concursului despre care “Renașterea bănățeană” a scris, în exclusivitate, în toamna trecută.

tribunal 8

Din păcate, aflat într-o evidentă campanie de imagine, Radu Țoancă a “uitat” să amintească și cui i se datorează acțiunea în justiție demarată de ANFP: Mirela Toc, funcționară a PMT și, totodată, avertizor de integritate este cea care a sesizat agenției nelegalitățile comise în derularea concursului câștigat de Rebecca Bedelean.

După ce s-a luptat ani în șir cu administrația Robu, doamna Toc le dă serioase bătăi de cap și oamenilor noi din politica locală.

Iată ce scriam în articolul din 5 septembrie 2021: “ANFP dă în judecată primăria pentru angajarea Rebeccăi.

În contextul controverselor iscate de dosarul său de concurs, ascensiunea fulgerătoare a tinerei absolvente a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) a determinat-o pe Mirela Toc, funcționar municipal și, în același timp, avertizor de integritate, să sesizeze Agenția Națională a Funcționarilor (ANFP) cu privire la acest caz.

Răspunsul ANFP a sosit zilele trecute: <Referitor la ocuparea de către persoana la care faceți referire a funcției publice în cadrul Primăriei municipiului Timișoara, județul Timiș, Agenția a constatat că aceasta nu a îndeplinit condițiile de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante din clasa I, grad profesional principal la Serviciul spații verzi și locuri de joacă din cadrul Primăriei municipiului Timișoara, județul Timiș, din data de 20.05.2021 – proba scrisă, motiv pentru care Agenția a solicitat instituției publice documente în vederea exercitării tutelei administrative în speță, raportat la art. 403 alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare și art. 3 alin. (2) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare>.

Așadar, ANFP va ataca în instanța de contencios administrativ decizia de numire a Rebeccăi Bedelean în funcția publică de execuție din cadrul Primăriei Timișoara, inspectorii agenției ajungând, în urma verificării documentelor, la aceeași concluzie cu membrii comisiei de concurs: inexistența vechimii de minimum cinci ani în specialitatea studiilor superioare de peisagistică.

Cu alte cuvinte, deși doamna Bedelean are studiile necesare, dumneaei n-a putut demonstra că a acumulat, ulterior absolvirii facultății, cel puțin cinci ani de experiență în activitatea de peisagist.

Rămâne de văzut ce argumente vor invoca în instanță reprezentanții primăriei – că or fi propriii angajați din Serviciul juridic, că or fi oamenii casei de avocatură cu care lucrează, mai nou, conducerea instituției – pentru a convinge judecătorii că tânăra Rebecca avea cei cinci ani de experiență ceruți de lege”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Am anticipat, din nou, corect: ANFP a trimis-o în judecată pe tânăra frumoasă și liberă ajunsă șefă peste noapte în primărie

  1. Toate angajarile se fac dupa modelul ,,cel puțin 2 , 5 ani experiență” !!! Păi ..unde să-și facă ,,experiența” ?!?

  2. Nu te angajezi direct in administratie ca si debutant, faci experienta in privat si apoi, dupa 10-15 ani te duci in administratie daca vrei.

    Nu ” parasutata ” direct in administratie ca esti pila nu stiu cui !!!

    Dar, na, asa e modelul la astia „”incoruptibili ” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *