Un baraj din vestul țării, recepționat după 36 de ani de la începerea lucrărilor

Un baraj din vestul țării, recepționat după 36 de ani de la începerea lucrărilor

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a fost, joi, în județul Hunedoara, unde a participat la recepția barajului Mihăileni, ale cărui lucrări au început în urmă cu 36 de ani.

Tánczos Barna a spus că ani de zile au fost încercări de finalizare a barajului de la Mihăileni, iar anul trecut și anul acesta s-au alocat peste 34 de milioane de lei pentru finalizarea barajului.

„Este o lucrare de extremă importanță pentru că protejează sute, mii de case și protejează localitățile din aval de viituri, de inundații. Protejăm vieți, protejăm bunuri, case, care, de fiecare dată când erau inundații și viituri, erau în pericol. Anul trecut deja am avut o situație când parțial am putut să folosim această lucrare pentru a salva casele din aval. După 36 de ani de la pornire, în sfârșit putem să spunem că acest baraj se recepționează”, a spus ministrul Mediului.

CITEȘTE ȘI: Am anticipat, din nou, corect: ANFP a trimis-o în judecată pe tânăra frumoasă și liberă ajunsă șefă peste noapte în primărie

Potrivit lui Tánczos Barna, mai sunt etape procedurale de finalizat, între care procesul de expropriere și devierea drumului național.

„Trebuie să deviem înalta tensiune, linia de electricitate și putem spune că am terminat o lucrare începută în anii `80”, a mai spus ministrul, conform Mediafax

Foto: Mesagerul Hunedorean


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *