Opt unități de învățământ din Banat au primit titlul de Școală eTwinning 2023-2024

Opt unități de învățământ din Banat au primit titlul de Școală eTwinning 2023-2024

Opt unități de învățământ din Banat au primit titlul de Școală eTwinning 2023-2024.

144 de instituții de învățământ preuniversitar din România au fost premiate, anul acesta, cu titlul de Școală eTwinning.

Printre acestea, se numără patru școli din Timișoara: Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Școala Gimnazială nr. 2 și Școala Gimnazială nr. 7 „Sfânta Maria”. Banatul mai e reprezentat în  comunitatea eTwinning și prin Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Caransebeș, Grădinița cu Program Prelungit „Floarea-Soarelui”, respectiv Școala Gimnazială „Mihai Peia” din Reșița.

CITEȘTE ȘI: Anunț de la meteorologi: vremea până la începutul lunii iunie

Proiectele eTwinning sunt proiecte de colaborare online între școli din Uniunea Europeană, dar și cu instituții de învățământ din spațiul extracomunitar, subprogramul eTwining făcând parte din programul Erasmus+.

Certificatul de Școală eTwinning reprezintă o recunoaștere și o apreciere a implicării, angajamentului și devotamentului atât ale fiecărui eTwinner, cât mai ales ale întregii școli, la nivelul cărora colaborează echipe de profesori și directori.

Busola după care se ghidează Școlile eTwinning este misiunea acestora, care pune accent pe elemente precum: conducere colectivă; colaborare și muncă în echipă; capacitatea elevilor de a acționa; incluziune și inovare; calitatea de model pentru alte școli.

Lansat în 2005 drept componentă fundamentală a programului eLearning al Comisiei Europene, eTwinning a devenit parte integrantă a Erasmus+. În perioada octombrie 2007 – martie 2022,  implementarea eTwinning la nivel național a fost realizată Institutul de Științe ale Educației. Începând cu 1 aprilie 2022, coordonarea Acțiunii eTwinning în România este realizată de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *