Oficial, peste 75.000 de copii din România au părinți plecați la muncă în străinătate

Oficial, peste 75.000 de copii din România au părinți plecați la muncă în străinătate

Într-o perioadă socială dificilă, marcată de criza sanitară și de restricții, peste 75.800 de copii sunt în grija rudelor sau a unui părinte, în țară, în urma migrației economice a părinților, arată statisticile oficiale , care includ doar copiii aflaţi în evidenţa serviciilor publice de asistenţă socială.

CITEȘTE ȘI: Textul prin care componenții trupei Phoenix sunt numiți boschetari e ”liberă exprimare”, spun reprezentanții proiectului

Harta întocmită de organizația ”Salvați Copiii” România arată că cei mai mulți copii rămași singuri acasă sunt în județele Suceava (7.216), 2 Botoșani (5.421), Iași (4.448),  Bacău (3.569), Neamț (3.527), Prahova (3.515), Vaslui (3.220), Galați (2.879), Maramureș (2.836).

„Copiii rămași singuri în țară, pentru că părinții sunt nevoiți să muncească peste granițe, au fost vulnerabilizați suplimentar, în această perioadă de criză sanitară. Mulți dintre ei au trecut prin anxietățile acestei perioade fără să o aibă pe mama alături. Izolarea socială care a fost necesară, pentru a limita pandemia, pe ei i-a marginalizat și mai mult, pentru că și-au auzit părinții doar la telefon”, a explicat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Amploarea fenomenului copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate a făcut necesară dezvoltarea unei rețele de servicii specializate destinate acestor copii. Organizația Salvați Copiii a creat astfel de servicii, adresate atât copiilor, cât și părinților lor și persoanelor în grija cărora au rămas copiii, începând cu anul 2010, prin intermediul a 17 programe locale. Peste 9.800 de copii şi 6.850 de adulţi, persoane în grija cărora au rămas sau părinți, au beneficiat până acum de servicii de intervenție directă, acordate cu sprijinul organizației.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *