Oficial: Certificatul Covid-19 a fost prelungit cu încă un an

Oficial: Certificatul Covid-19 a fost prelungit cu încă un an

Parlamentul European a sprijinit prelungirea certificatului digital Covid UE, deschizând astfel calea pentru ca sistemul să fie în vigoare încă un an, informează TheJournal.ie.

Votul dă undă verde pentru ca statele membre ale UE să poarte discuții în cadrul Consiliului UE pentru a decide dacă sistemul ar trebui să continue după data actuală de 30 iunie.

În cadrul votului, deputații europeni au votat cu 432 de voturi pentru, 130 împotrivă și 23 de abțineri, pentru a prelungi cu încă 12 luni utilizarea certificatului Covid UE pentru cetățenii UE.

Începând cu luna februarie, dozele de rapel ale unui vaccin Covid-19 sunt necesare pentru ca oamenii să fie considerați „complet vaccinați” pe certificatul digital Covid al UE.

În prezent, dacă o persoană a primit a doua doză de vaccin cu mai mult de nouă luni în urmă, trebuie să fi primit o doză de rapel pentru a fi considerată „complet vaccinată” în cadrul sistemului EU Digital Covid Cert.

CITEȘTE ȘI: Parcare amenajată pe bani publici în fața Spitalului Premiere, chiar înainte ca soția lui Fritz să nască acolo

În conformitate cu normele actuale, odată ce o persoană a primit un rapel, certificatul digital Covid UE nu expiră.

Certificatele digitale Covid UE au fost introduse vara trecută pentru a facilita călătoriile „în siguranță și fără restricții” în UE. Acestea nu mai sunt necesare pentru a călători în Irlanda și în alte câteva țări europene, dar sunt necesare pentru adulți în Portugalia, Italia și Spania, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *