268 de ani de existență a Spitalului Clinic Militar de Urgență “ Dr. Victor Popescu” Timișoara

Militar

268 de ani de existență a Spitalului Clinic Militar de Urgență “ Dr. Victor Popescu” Timișoara.

Una dintre cele mai vechi unități medicale din vestul țării a marcat săptămâna aceasta peste două veacuri și jumătate de existență.

Începuturile Spitalului Militar Timișoara datează din anul 1753 când, la data de 17 ianuarie, Comandantul Cetății Timișoara face un raport către Consiliul Aulic de Război din Viena în care se arată că s-au luat toate măsurile impuse de fixarea locului unde să fie construită clădirea și că devizul, ca și planul clădirii au fost întocmite pentru o capacitate de 300 de paturi.

CITEȘTE ȘI: Oficial: Certificatul Covid-19 a fost prelungit cu încă un an

În anul 1754, la data de 5 mai, clădirea Spitalului de Garnizoană din Timișoara era terminată și avea inițial doar parter. Nivelul al doilea al spitalului a fost construit în anul 1821.

Denumirea spitalului este dată după colonelul medic dr. Victor Popescu, comandant al spitalului în perioada 1963-1974.

În anul 2018 au fost finalizate lucrările de amenajare a capelei militare din curtea spitalului, iar ziua de 5 mai, a Sfântul Efrem cel Nou, este hramul capelei și ocrotitorul spitalului.

Astfel, într-un cadru festiv, în prezența seniorilor spitalului, medici militari care au marcat existența spitalului pre si post revoluționară, s-a desfășurat o festivitate de marcare a evenimentului în care a fost prezentată istoria spitalului de la înființare și până in ziua de astăzi, s-au acordat diplome aniversare și întregul personal al spitalului s-a putut bucura de un moment special muzical oferit de Fanfara Muzicii Militare de Garnizoană, grupul „Dorul” al Spitalului Militar Timișoara și de pianistul Adrian Adisi.

Pe fondul muzical au putut fi admirate picturi realizate de artistul Mihai Teodor Olteanu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns