Oamenii lui Robu şi banii de la Poli

Ştiam că primarul Timişoarei este un personaj polivalent. Pe lângă preocupările politice şi cariera academică, Nicolae Robu are calităţi artistice, fotbalistice şi, mai nou, am aflat că ar putea fi şi un bun pugilist, în sensul metaforic al termenului. Dar nu ştiam că Robu este şi un mic filozof.

Maxima enunţată recent semnalează, iată, potenţialul metafizic al primarului: „Am o memorie foarte bună şi ţin minte chiar şi lucruri pe care aş dori să le uit”.

Trebuie să recunoaştem că nu îi este oricui la îndemână să rostească fraze de acest gen şi, mai mult decât atât, maxima poate crea un sistem filozofic despre memorie. Astfel, inversând termenii enunţului, Robu susţine că i se întâmplă să mai uite lucruri pe care ar dori să le ţină minte.

„Sunt şi eu om, nu pot ţine minte chiar totul”, se justifică edilul-şef al Timişoarei. Asta, însă, se petrece foarte rar, însă doar astfel poate fi explicată poziţia primarului în legătură cu finanţarea sportului timişorean.

Robu a spus că primăria este responsabilă de banii daţi clubului Poli şi nu primarul. A uitat, însă, să precizeze că primarul este cel care a introdus proiectul în consiliul local, având o pierdere de memorie care i se întâmplă foarte rar.

Dar totul se explică, pentru că şi el este om. La fel, şi consilierii locali ai PSD au uitat să-i amintească primarului acest lucru. În definitiv, şi ei sunt oameni…


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Oamenii lui Robu şi banii de la Poli

  1. „Sunt şi eu om, nu pot ține minte chiar totul”
    Ma apuca un acces de compasiune, plâng cu lacrimi de crocodil, tragedie domnule, asa ceva nu s-a mai auzit pe planeta Terra.
    Pai oameni buni, la câți bani s-au deturnat către fotbal sau oameni de pe lângă fotbal nici nu-ți trebuie ținere de minte. Din contra, ținerea de minte e chiar foarte dăunătoare în relația cu justiția. Cum ar fi sa-ți amintești ca ai luat din taxe și impozite, de la bătrâni și de la sărmani și i-ai dat (pardon distribuit) la Iancu si fotbaliști. Hai sa fim serioși, meșteru neprins curat negustor cinstit!

Lasă un răspuns