O primărie timişeană a fost sancționată de Garda de Mediu, dar focarul de infecţie persistă

dumbravita 12

În două articole publicate în toamna anului trecut, respectiv în această primăvară – „Dumbrăvița s-a întors în <Iepoca de aur>. Lucrările executate în ziarul primăriei n-au legătură cu realitatea” și „Primarul și viceprimarul Dumbrăviței se contrazic reciproc în răspunsurile oferite la sesizarea unui localnic” -, v-am prezentat modul în care administrația uneia dintre cele mai mari comune din județ înțelege să (nu) rezolve problemele semnalate de localnici.

Subiectul îl reprezenta colmatarea canalului principal colector prin care apa pluvială se scurge către pădurea de la marginea Dumbrăviței: din cauza deșeurilor, a pământului și chiar a betonului care a fost aruncat în canal, precum și a tubulaturii subdimensionate și necurățate, apa nu mai ajunge în pădure, ci ajunge să băltească în fața obstacolelor, producând mirosuri și fiind un focar de infecție.

Exasperat de pasivitatea și de gogoșile furnizate de Primăria Dumbrăvița, cetățeanul care ne-a semnalat și nouă situația s-a îndreptat spre alte instituții ale statului. Astfel, un memoriu adresat prefectului de Timiș a fost redirecționat de către aparatul acestuia spre Garda Națională de Mediu (GNM) – Comisariatul Județean Timiș. Reprezentanții GNM au mers la fața locului, au constatat că Primăria Dumbrăvița este în culpă și au sancționat-o. Aici s-a oprit totul, iar situația este departe de a fi rezolvată în respectiva comună timișeană.

Citeşte şi: Probleme mari pentru o renumită multinațională! Se anunță concedieri masive

O nouă sesizare făcută de localnicul în cauză pe adresa Gărzii de Mediu a avut un deznodământ hilar. GNM l-a informat pe petent că i-a redirecționat sesizarea către Administrația Bazinală de Apă Banat (ABAB), pentru că, pasămite, aceasta ar fi instituția competentă să rezolve problemele legate de gestionarea corespunzătoare a apelor.

Bine și-așa, și-o fi zis dumbrăvițeanul, care a rămas, însă, ca la dentist, câteva zile mai târziu, când i-a sosit răspunsul de la ABAB, semnat de nu mai puțin de patru reprezentanți ai instituției:

„Urmare sesizării dvs. din data de 19.04.2017 cu privire la situația existentă pe canalul colector al apelor pluviale din comuna Dumbrăvița, jud. Timiș, vă comunicăm că acest canal nu se află în administrarea ABA Banat”.

Așadar, avem un canal de apă transformat într-un focar de infecție, dar atât Garda de Mediu, cât și Apele Române își declină orice răspundere… Și cică instituțiile publice sunt în slujba cetățeanului…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O primărie timişeană a fost sancționată de Garda de Mediu, dar focarul de infecţie persistă

Lasă un răspuns