Săgeata albastră, drept la ţintă?

Aniversarea PNL a coincis cu un mare scandal în interiorul filialei timişene. Problemele nu sunt noi, ele mocnesc de mult timp, numai că au erupt chiar la ceas de sărbătoare, printr-o răbufnire în grup a unui număr de 13 primari.

Se poate induce, astfel, ideea că cei 13, reuniţi la Dudeştii Noi, au stricat sărbătoarea partidului, dar despre ce sărbătoare mai poate fi vorba, după ce ai pierdut două alegeri consecutive şi nu dai semne de revenire?

În condiţiile date, gestul primarilor ar trebui tratat cu calm, responsabilitate şi deschidere din partea taberei lui Nicolae Robu, mai ales că acuzaţiile formulate converg către abandonarea liberalismului, a atitudinii conciliante, în dauna unei fome de dictatură foarte periculoasă pentru doctrina PNL.

Deocamdată, se pare că primarul Timişoarei nu este dispus să facă nici un fel de concesii, în ciuda tensiunilor evidente. Robu îşi vede interesul şi merge drept la ţintă, aşa cum spune sloganul partidului, în care sigla e dată de o săgeată albastră.

Aniversarea PNL aminteşte, mereu, de această săgeată albastră, ce are aceeaşi denumire cu a trenului de viteză introdus nu de multă vreme în România. E o asemănare fericită pentru liberali, pentru că acest tren inspiră forţă, iuţeală şi măreţie, aşa cum îşi doreşte şi un partid să fie.

Va reuşi Nicolae Robu să ducă trenul drept la ţintă? E greu de spus, dar, din păcate pentru cei 13 primari, un lucru e cert: Săgeata albastră nu opreşte niciodată la Dudeştii Noi.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Săgeata albastră, drept la ţintă?

  1. Liberalii au gresit cand s-au unit cu portocalii (PDL), iar de acum inainte nu mai au nici o sansa. Robu e incapatanat si nu asculta de nimeni si v-a ajunge rau.

Lasă un răspuns