Primarul și viceprimarul Dumbrăviței se contrazic reciproc în răspunsurile oferite la sesizarea unui localnic

dumbravita 10

Într-unul dintre episoadele serialului în care developăm ilegalitățile făcute de administrația comunei Dumbrăvița, vă relatam, sub titlul „Dumbrăvița s-a întors în <Iepoca de aur>. Lucrările executate în ziarul primăriei n-au legătură cu realitatea”, cum un localnic s-a adresat, printr-un memoriu, primăriei conduse de Victor Malac, reclamând „neregulile grave privind canalul natural de scurgere al apei de ploaie din str. Nicolae Bălcescu spre pădure (canal principal colector)”, mai precis obturarea canalului din diverse motive (șantiere în zonă, de unde s-a aruncat pământ în canal, betonarea chiar a acestuia într-o anumită porțiune, deșeuri aruncate în canal, etc).

Culmea era că problemele semnalate de localnic își găsiseră deja rezolvare în ziarul Primăriei Dumbrăvița, „Monitorul”, însă, din păcate, doar acolo, fiindcă în realitate lucrurile stăteau exact așa cum fuseseră expuse în memoriul dumbrăvițeanului.

Omul nu s-a lăsat păgubaș și a continuat demersurile pe lângă primărie, solicitând măsuri concrete pentru remedierea situației. La o altă petiție adresată administrației, i-a răspuns, în data de 24 noiembrie 2016, viceprimarul Arpad Miklos, care, după ce a dat vina pe capriciile naturii – „Ploile din data de 2 august 2016 au degenerat discomfort (n.r. – sunt exact cuvintele viceprimarului, fost încărcător-descărcător la o companie de băuturi răcoritoare) cetățenilor de pe str. Nicolae Bălcescu (începând de pe str. Petofi Sandor până la pădure)” -, l-a anunțat pe petent că este în urmă cu evenimentele:

„… în acest sens s-au luat măsuri provizorii pentru curățirea manuală a șanțului colector (curățirea vegetației și a peturilor, etc). În luna octombrie au fost demarate lucrările mecanizate de taluzare a șanțului și curățirea acestuia, precum schimbarea tubulaturii pentru scurgerea apei în pădure. Deoarece s-au luat măsurile necesare sesizării dumneavoastră, nu am crezut necesar răspunsul în scris”.

Așadar, din punctul de vedere al viceprimarului, totul era în regulă, problema fusese rezolvată… Nemulțumit de răspuns, care, din nou, nu se pupa cu realitatea, localnicul s-a adresat din nou primăriei, chiar edilului-șef Victor Malac, acesta răspunzându-i, în data de 4 ianuarie 2017, astfel:

„Referitor la problemele semnalate de dumneavoastră în adresele înaintate către Primăria Dumbrăvița, vă putem preciza că în planul de acțiuni aferent anului 2017 s-au prevăzut măsurile necesare rezolvării acestor probleme. Se vor întreprinde lucrări mecanizate de întreținere a canalului principal colector din str. Nicolae Bălcescu până la pădure, pentru înlăturarea obstacolelor din calea apei și scurgerea acesteia în canal, în vederea evitării producerii de inundații”.

primaria dumbravita 8

 

Ce e de înțeles din răspunsul lui Malac? Că vicele Arpad Miklos bătea câmpii când îi comunica petiționarului că „s-au luat măsurile necesare”?! Nu de alta, dar dacă problema se rezolvase încă din noiembrie 2016, cum de îi promitea primarul petiționarului că se vor lua măsurile necesare în… 2017?!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *