O primărie timișeană atrage 38 de milioane de lei din fonduri nerambursabile

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Primăria comunei Moșnița Nouă a făcut, astăzi, public stadiul proiectelor pentru care s-au obținut fonduri nerambursabile, acestea având o valoare totală eligibilă de 38.774.222 de lei.

„Din cauza bugetului foarte mic pe care comuna Moșnița Nouă îl primește anual de la bugetul de stat, atragerea de fonduri nerambursabile reprezintă o necesitate și este un factor decizional în procesul de dezvoltare.

CITEȘTE ȘI: Bonnie și Clyde de România, care au provocat o explozie la un bancomat din Arad și au încercat un jaf la Timișoara, prinși de polițiști! Cine sunt hoții (video)

În momentul de față avem opt proiecte pentru care am fost declarați eligibili pentru finanțare, valoarea totală a proiectelor fiind 46.025.622,36 lei, din care valoarea finanțată de bugetul de stat este de 38.774.222,30 lei, iar valoarea care trebuie suportată din bugetul local este de 8.476.950,82 lei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Moșnița Nouă.

CITEȘTE ȘI: Mulțumiri din Capitală pentru Secția 1 Poliție din Timișoara

La capitolul „educație”, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală au fost obținute fonduri pentru construirea unei creșe în Moșnița Nouă, cu o suprafață de 650 mp, cu o capacitate de 48 de locuri, precum și pentru construirea unei clădiri de tip „afterschool”, cu parter și un etaj, cu o suprafață utilă de 504 mp, patru săli de curs și o capacitate de 64 de locuri.

De asemenea, prin Programul Operațional Regional s-a obșinut finanțare pentru înființarea unei grădinițe cu program prelungit în localitatea Moșnița Noup, cu suprafața utilă de 987 mp și o capacitate de 80 de locuri.

CITEȘTE ȘI: Imagini uluitoare din casa Biancăi Drăgușanu. Cum arată penthouse-ul de lux în care s-a mutat (video)

În ceea ce privește infrastructura, se află în derulare câteva proiecte: extinderea canalizării menajere la Urseni, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală; extinderea rețelei de alimentare cu apă în comuna Moșnița Nouă, pe o lungime de 65 de kilometri, prin Programul Național de Dezvoltare Locală; modernizarea infrastructurii rutiere în Moșnița Veche, Albina și Urseni, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, pe 9,4 kilometri de drum.

Prin Programul Național de Dezvoltare Rurală au mai fost obținute fonduri pentru modernizarea și dotarea căminelor culturale din Moșnița Veche, Albina și Urseni. Nu în ultimul rând, prin Grupul de Acțiune Locală a fost obținută finanțare pentru achiziționarea unui utilaj dotat cu lamă de deszăpezire și sărăriță, menit să ajute la reducerea costurilor cu deszăpezirea.

Reprezentanții primăriei nu pot avansa termene de realizare a proiectelor, pentru că procedurile nu depind de ei, dar anunță că mai au diverse proiecte în stadiul de depunere, încercând să obțină bani pe pe toate liniile de finanțare existente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *