O nouă amânare în dosarul lui Titu Bojin. Care este motivul

TiTu Bojin

Raportul de expertiză contabilă – o condiție necesară și obligatorie în cauzele în care există prejudicii – dă mari bătăi de cap atât magistraților, cât și părților implicate în proces. De pildă, judecata în dosarul lui Titu Bojin, fostul președinte al CJ Timiș, în care este acuzat de conflict de interese, trenează în instanță din vara anului trecut, din cauza expertizei contabile.

Trimiterea în judecată al lui Bojin, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a întemeiat pe un raport financiar, studiat, la vremea respectivă, de către procurori. Ulterior, în instanță, a fost nevoie de noi expertize contabile, a căror finalizare a necesitat alte câteva luni.

La termenul de marţi a sosit și ultima completare a stufoaselor rapoarte care ar putea dovedi, fără a mai exista vreo urmă de îndoială, un prejudiciu în cauza respectivă, însă avocații părților au solicitat o nouă amânare pentru a putea studia acele documentele. La motivarea procurorului de ședință, președintele completului de judecată a apreciat că nu se mai impune acordarea unui termen lung pentru câteva adăugări scurte la raport, acesta fiind stabilit pentru joi.

În acest dosar, Titu Bojin a fost trimis în judecată alături de alți patru inculpați pentru că, pe vremea când era director la Direcția Apelor Banat, a încheiat un contract cu o societate comercială având ca obiect de activitate „asigurarea folosirii potențialului de agrement al acumulării Ianova”, la un tarif de 298,60 lei/ha/an, iar, la rândul său, firma a încheiat cu asociații de pescari „contracte de colaborare”, în schimbul unor tarife mult mai mari, cauzând un prejudiciu de peste 500.000 lei statului român.

De asemenea, în aceeași calitate, Titu Bojin a încheiat un contract de prestări servicii cu SC Temadi TMB SRL (societate la care fiul și soția sa aveau calitatea de asociați), având ca obiect „servicii reparații Canton Ianova”, iar ulterior a încheiat cu aceeași firmă un contract „privind asigurarea potențialului economic pentru teren și imobil”, facilitându-le reprezentanților societății obținerea de foloase materiale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *