O localitate din Timiș, sufocată de nesimțire! Angajații de la salubritate nu mai fac față nepăsării semenilor (foto)

O localitate din Timiș, sufocată de nesimțire! Angajații de la salubritate nu mai fac față nepăsării semenilor (foto)

O localitate din Timiș, sufocată de nesimțire! Angajații de la salubritate nu mai fac față nepăsării semenilor.

Administrația locală depune constant eforturi pentru ca străzile Lugojului să fie mai curate, iar gropile de gunoi clandestine să dispară.

gunoaie 1 1

Este însă și datoria cetățenilor să respecte legea și să dea dovadă de bună creștere, astfel încât să nu mai arunce deșeuri la întâmplare și totodată să sesizeze autoritățile competente ori de câte ori observă nereguli.

CITEȘTE ȘI: Consiliul ASF a decis să ridice autorizația companiei de asigurări Euroins. Ce se întâmplă cu milioanele de clienți ai companiei

Însă, tot mai mulți lugojeni ignoră total bunul simț și aruncă gunoiul pe unde apucă, nicidecum unde trebuie, făcând treaba celor care se ocupă de salubrizarea orașului o muncă de Sisif.

gunoaie 2 1

Pubelele din Lugoj s-au umplut cu vrute și nevrute, dar mai mult cu nevrute. În mod normal, acolo ar trebui să ajungă deșeuri de mici dimensiuni, ambalaje, PET-uri, mici resturi alimentare aruncate de pietonii aflați în trecere. Numai că, de foarte multe ori, lugojenii folosesc aceste coșuri stradale ca pe pubelele de gunoi proprii și abandonează saci întregi cu gunoaie.

gunoaie 3 1

Astfel, angajații de la salubritate  nu mai țin pasul cu golirea coșurilor stradale sau cu adunarea a zecilor de saci cu gunoi abandonate lângă ele ori bănci sau colțuri de stradă.

gunoaie 4 1

”Încercarea de menținere a curățeniei stradale se dovedește a fi zadarnică atunci când nu există implicare și din partea cetățenilor. Zilnic sunt abandonate pe spațiul public deșeuri, lângă tomberoane, coșuri de gunoi stradal, la colțuri de stradă sau în plin centru. Lugojul nu poate înflori atât timp cât “tot ce se construiește azi, se năruie până mâine”. Menținerea curățeniei stradale necesită atât implicarea echipelor de salubrizare, cât și implicarea cetățenilor prin respectarea mediului în care trăiesc”, este mesajul societății Administrare Patrimoniu Lugoj.

gunoaie 5 1

Realitatea de pe teren arată că oricât de des ar curăța muncitorii, nelipsitele covoare de chiștoace, dozele de bere sau suc abandonate pe la colțuri de clădiri, ambalaje și alte deșeuri reapar zilnic, parcă și cu mai mare îndârjire de ține orașul sufocat.

redesteptarea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *