O grupare a falsificat sute de mii de bancnote de euro, dolari americani, forinți și lei. Percheziții în Timiș

3 arme au fost confiscate în urma unor percheziții care au avut loc într-un oraș din Banat

O rețea de falsificatori de bancnote a fost destructurată de polițiști în urma unor razii de amploare care au avut loc luni în nouă județe din România, între care și Timiș.

Luni, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au pus în executare 17 mandate de percheziție domiciliară, în județele Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Prahova, Timiș și Vâlcea, precum și 13 mandate de aducere, la persoane bănuite de contrafacere a bancnotelor.

Acțiunea a avut loc în cadrul unui dosar deschis în luna iulie. În ultimele luni, polițiștii din Ploiești au documentat activitatea unei grupări infracționale formată din 13 persoane, care ar fi fost implicată în falsificarea de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, falsificarea de valori străine, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune. Gruparea acționa pe teritoriul României.

„Din probatoriul administrat, a rezultat că o parte din membrii grupării s-ar fi ocupat de activitatea de contrafacere a bancnotelor, deținând în acest sens mai multe instrumente necesare realizării acestei activități. Ulterior, pachetele cu bani ar fi fost expediate prin intermediul unei societăți de coletărie către alți membrii ai grupării, de pe teritoriul României, aceștia ocupându-se de punerea lor în circulație”, au anunțat anchetatorii.

La finalul acțiunii de luni, au fost confiscate numeroase bancnote falsificate.

„În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate obiecte ce ar fi fost utilizate la contrafacerea bancnotelor, respectiv două imprimante, folii din plastic, coli de hârtie, tonere și următoarele bancnote contrafăcute: 222.360 de euro în bancnote de 10, 20, 50, 100, 200 și 500 de euro, 540 de USD în bancnote de 20 de USD, 1.650 de lei în bancnote de 50 și 100 de lei, 1.161.000 de forinți în bancnote de 10.000 și 20.000 de forinţi”, au precizat anchetatorii.

CITEȘTE ȘI: Radarele fixe vor apărea din nou pe drumurile din România, alături de camere, iar cei care încalcă codul rutier vor fi automat amendați

Persoanele bănuite au fost duse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti, iar, după finalizarea audierilor, față de șase dintre acestea a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, urmând ca marți să fie prezentate procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, pentru sesizarea instanței competente, cu propunere de arestare preventivă, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *