Radarele fixe vor apărea din nou pe drumurile din România, alături de camere, iar cei care încalcă codul rutier vor fi automat amendați

Radarele fixe vor apărea din nou pe drumurile din România, alături de camere, iar cei care încalcă codul rutier vor fi automat amendați

Radarele fixe vor apărea din nou pe drumurile din România, alături de camere, iar cei care încalcă codul rutier vor fi automat amendați

De peste 10 ani România nu mai are radare fixe, pentru că au fost declarate ilegale. În același timp, UE ne oferă bani prin PNRR să creștem nivelul de siguranță pe șosele.

Este vorba de zeci de milioane de euro pentru radare fixe, camere de supraveghere a traficului și limitatoare de viteză.

Poliția Română vrea să monteze 500 de camere video, 300 de radare fixe și 1000 de limitatoare de viteză pe drumurile publice. Toate vor costa 35 de milioane de euro, iar banii ar urma să vină din PNRR.

CITEȘTE ȘI: Suprafața afectată de secetă în România a depășit un milion de hectare de teren agricol. Pe lista celor mai afectate județe se află și Timișul

Echipamentele intră în componența unui sistem electronic pentru monitorizarea circulației pe care Ministerul Transporturilor vrea să îl implementeze. 0 seconds of 2 minutes, 47 secondsVolume 90%

Legislația trebuie adoptată până în decembrie 2022, iar sistemul „e-SIGUR” să devină operațional în cel mult doi ani, conform digi24.ro.

Radarele fixe vor semnala comportamentul indisciplinat al șoferilor, dacă depăseșc limita legală de viteză sau dacă trec pe culoare roșie a semafoarelor.

Numerele de înmatriculare ale autovehiculelor vor putea fi citite, iar toți cei care se vor abate de la lege vor fi automat amendați.

România ocupă primul loc în UE la numărul de decese și răniți grav pe drumurile publice. În 2021 au fost loc aproape 5.000 de accidente rutiere, soldate cu aproape 3.800 de răniți și 1779 de morți.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Radarele fixe vor apărea din nou pe drumurile din România, alături de camere, iar cei care încalcă codul rutier vor fi automat amendați

  1. Mda….unii din. ” justitia” romaneasca au declarat ca sunt ilegale- scapa hotii,vitezomanii,drogatii…etc
    In Europa sunt cu duiumul, si acum suntem obligati si noi sa revenim la normalitate !
    Platesc respectivii destepti-incerc sa nu scriu adevarul ca sa poata fi comentariul publicat!- deci platesc respectivii indivizi sutele de morti in cei zece ani ???

  2. Ati calculat de cati politisti e nevoie ca sa urmareasca acele camere?Dar sa scrie procesele-verbale de contraventie si sa le trimita la domiciliul contravenientilor?Aveti dreptate cu tarile civilizate….numai ca in tarile civilizate politistii nu au salarii la nivelul anului 2009,de 40% din salariul unei asistente medicale,de 10% din salariul unui doctor sau magistrat si pensii de 5% din pensia unui magistrat…Si ca sa fie clar,aceste tari au si pensii speciale….asa ca numai cu camerele nu rezolvati nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *