Boncănitul unui cerb, surprins de camerele de supraveghere, într-o pădure din Banat (video)

Bocănitul unui cerb surprins de camerele de supraveghere, într-o pădure din Banat

Boncănitul unui cerb, surprins de camerele de supraveghere, într-o pădure din Banat

Imagini cu boncănitul unui cerb au fost publicate de Romsilva.

Cerbul a fost surprins de camere de supraveghere montate într-o pădure administrată de ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin.

Reprezentanții Romsilva îndeamnă publicul să urmărească imaginile cu sonor și vin și cu explicații despre perioada bocănitului.

”În perioada boncănitului, adică perioada de împerechere, cerbii se luptă între ei, folosindu-și coarnele dezvoltate, pentru supremația asupra cârdurilor de ciute.

Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.

Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă.

CITEȘTE ȘI: Radarele fixe vor apărea din nou pe drumurile din România, alături de camere, iar cei care încalcă codul rutier vor fi automat amendați

În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar.

Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova asigură faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost, necesare unui habitat sănătos.

Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova”, se arată pe pagina de facebook a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Foto: captură video

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *