O femeie internată cu coronavirus la Timișoara nu a respectat izolarea. Și alți români “fentează” măsurile de siguranță

coronavirus 4

Pacienta din Hundoara care a fost confirmată cu coronavirus și internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara nu a respectat izolarea la domiciliu impusă de autorități.

CITEȘTE ȘI: Tot mai multe cazuri de coronavirus: România se pregătește de scenariul 3 din cauza numărului mare de îmbolnăviri

„Precizăm că de la sosirea în ţară, din Italia (zona Veneto), în data de 1 martie 2020 a fost informată, atât la graniţă, cât şi de către ofiţerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic şi nu a relatat prezenţa niciunui semn sau simptom de infecţie acută respiratorie sau pentru o altă afecţiune”, se arată într-un comunicat al CJCIP Hunedoara.

Deoarece a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia, fără să anunţe, în prealabil, DSP Hunedoara, femeia a fost amendată cu 10.000 lei.

Și nu este singura care nu respectă măsurile luate pentru a frâna extinderea temutei maladii. Direcțiile de sănătate publică au fost aplicat amenzi în cuantum de 20.000 de lei (peste 4000 euro), în următoarele cazuri:

La Hunedoara, două persoane au declarat că sosesc din Italia, dintr-o zonă neafectată de risc epidemiologic, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceștia provin dintr-o zonă aflată în carantină.

La Călărași, două persoane care au declarat la intrarea în țară că se vor autoizola la domiciliu, însă până în acest moment nu au ajuns la locul indicat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns