Tot mai multe cazuri de coronavirus: România se pregătește de scenariul 3 din cauza numărului mare de îmbolnăviri

Aproape două sute de noi infectări cu Covid-19 în Timiş. Un deces în ultimele 24 de ore. Şapte focare active la nivelul judeţului

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat, miercuri, noi măsuri legate de infecția cu coronavirus. „România se pregateste de scenariul 3”, a anuntat Nelu Tataru, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

CITEȘTE ȘI: Şofer român de TIR, moarte cumplită în Ungaria. Patru camioane lovite pe autostradă

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că s-a luat decizia resticționării tuturor evenimentelor din spatiile inchise la care participă mai mult de 100 de persoane, până pe 31 martie.  Este vorba de activitati sportive, religioase, de divertisment, culturale, stiintifice.Raed Arafat a dat exemplele teatrelor, cinematografelor, dar a vorbit și despre activitatile religioase.

România are peste 30 de cazuri de îmbolnăvire confirmate. Asta înseamnă că țara noastră a trecut în scenariul 2 al epidemiei – de la 26 de cazuri în sus. Potrivit autorităţilor, scenariul 2 va presupune următoarele măsuri suplimentare: anchete epidemiologice mai extinse, secții separate pentru coronavirus în spitale, limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, adică cele pentru boli cronice sau intervenții programate şi un control la graniță mai accentuat, care să vizeze și persoanele din alte țări decât cele care sunt în zona roșie sau zona galbenă.

Pe 4 martie, autoritățile au adoptat o decizie legată de scenariile privind evoluţia și intervenția în cazul infecţiei cu noul coronavirus în România. Scenariul 1 presupunea existenţa de la 1 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Scenariul 2, de la 26 până la 100 de cazuri, scenariul 3, de la 101 până la 2.000 de cazuri de infecție, iar ultimul scenariu vorbeşte deja despre peste 2.001 cazuri de îmbolnăvire.

sursa: realitatea.net

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns