O comună timişeană se modernizează mai lent. Nu ar fi avut nici un metru de asfalt dacă nu era traversată de un drum naţional

În lista comunelor care au întârzieri în privința introducerii utilităților și a modernizării carosabilului de pe străzi nu poate lipsi mai tânăra unitate administrativă Otelec (înființată în 2008 prin reorganizarea comunei Uivar).

Aceasta, dacă n-ar fi traversată de DN 59B, nu ar avea în prezent nici un metru de asfalt. Alimentare cu apă există doar în centrul de comună și acest lucru doar de câțiva ani, investiția de înființare a rețelei fiind derulată în perioada 2009-2013.

Citeşte şi: Cea mai tânără comună din ţară e în Timiş. Media de vârstă: 28 de ani! Totuşi, îmbătrâneşte. ”Asta-i România: case goale, oameni plecați dincolo…”

În satul aparținător Iohanisfeld se lucrează în prezent la înființarea sistemului centralizat de apă potabilă, o bună parte din rețeaua proiectată fiind realizată. Pentru canalizare, primăria a depus un proiect pe Programul Național de Dezvoltare Locală, dar acesta a fost respins.

Primarul Valentin Pascu este sceptic că la următoarea rundă de finanțări Otelecul va fi mai mult decât până acum în atenția guvernanților pentru a fi sprijinit financiar să intre în rând cu lumea civilizată în privința infrastructurii locale.

Citeşte şi: O comună timișeană oferă aceleași avantaje ca la oraș. Este cu 20 de ani înaintea altora

Până să vină bani din surse atrase, însă, primarul spune că va asfalta, din bugetul propriu al comunei, primii 1,3 kilometri de drumuri comunale interioare, respectiv 700 de metri în Otelec și 400 în Iohanisfeld.

De această veritabilă premieră se vor bucura strada școlii și cea a primăriei în reședința comunei și strada căminului cultural din satul aparținător.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns