Afecțiunile de sezon au lovit mii de timișeni

Afecțiunile de sezon au cauzat neplăceri câtorva mii de timișeni. Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Timiș, în ultimele trei săptămâni nu mai puțin de 6.129 de persoane s-au prezentat la medic. Astfel, pe parcursul lunii noiembrie, un timișean din o sută a suferit o infecție respiratorie acută.

Medicii de familie au raportat, pentru perioada 30 octombrie – 5 noiembrie, 2.135 de viroze, dintre care 46 au necesitat spitalizare, și 216 cazuri de pneumonie, cu 49 de internări. În perioada 6-12 noiembrie, numărul virozelor a scăzut la 1.571, pentru 39 de pacienți impunându-se tratamentul într-o unitate sanitară, și a crescut cel al pneumoniilor la 254, cu 50 de internări.

În săptămâna 13-19 noiembrie, 1.761 timișeni s-au aflat în tratament pentru viroză respiratorie, dintre care 43 în spital, și 192 pentru pneumonie, cu 35 de internări. Potrivit specialiștilor, aceste valori se încadrează în nivelul așteptat pentru această perioadă. Vestea îmbucurătoare este că nu a fost înregistrat nici un caz de gripă la nivelul județului Timiș.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.