O comună de lângă Timişoara se dezvoltă în ritm ameţitor. Împrejurimile sunt mirifice

Comuna Bucovăț se află pe harta de expansiune metropolitană a Timișoarei, în perimetrul celor două localități componente ale sale, respectiv reședința administrativă și satul Bazoșu Nou, urmând a se amplasa noi cartiere de locuințe.

Dezvoltarea rezidențială a început, putându-se vedea deja numeroase case noi, dar și nucleele viitoarei dimensiuni a extinderii spațiului intravilan.

În paralel, autoritățile publice încearcă să țină pasul cu această realitate, modernizând străzi, introducând sau prelungind utilități.

bazosu-nou

Printre investițiile de impact, putem aminti rețeaua de gaze și sistemul de alimentare cu apă potabilă. Deocamdată, problema apei este rezolvată complet doar la Bazoșu Nou, urmând ca anul viitor să înceapă investiția și la Bucovăț, prin aducerea acestei utilități din sistemul Timișoarei și realizarea unei noi stații de tratare.

Trebuie spus că alimentare centralizată cu apă la Bucovăț a existat și până acum, numai că problemele cu calitatea nu au putut fi eliminate fără o astfel de investiție.

Acestea sunt, probabil, singurele amintiri dintr-un sat dispărut…

Din 2020, operatorul regional de apă și canal Aquatim va derula investiția de înființare a rețelei de canalizare în ambele localități componente ale acestei comune.

Alte investiții care vor fi derulate de către autoritățile publice sunt extinderea asfaltărilor și configurărilor stradale în noile cartiere de locuințe și edificarea unei case noi de cultură.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns