O companie aeriană te poartă… în al nouălea cer

Românii care obișnuiesc să călătorească cu avionul sunt familiarizați cu cele mai frecvente probleme generate de operatorii care oferă servicii de transport pe calea aerului, știind cum anume trebuie să procedeze în cazul unor incidente.

Cei care folosesc însă ocazional avionul ar putea avea parte de surprize nu tocmai plăcute în momentul în care ar fi nevoiți să ia legătura cu reprezentanții companiilor aeriene. Politica multora dintre ele este aceea de a-i descuraja pe clienți să îi contacteze telefonic, în ideea că, în acest fel, vor avea mai puține petiții de rezolvat și, în consecință, mai puține bătăi de cap.

Citește și: Automatul de pizza, ultima fiță în Timișoara

O simplă vizualizare a site-urilor operatorilor aerieni este grăitoare în acest sens: pe unele fie nu există numere de telefoane, altele sunt foarte greu de găsit, iar altele pur și simplu nu au nici o legătură cu serviciile aeriene.

Un exemplu edificator în acest sens îl găsim la compania Ryanair, care efectuează curse de zbor și de pe aeroportul din Timișoara. Pe site-ul acestei companii, cu reprezentanță în România, nu există nici un număr de telefon pentru a putea lua direct legătura cu angajații săi, ci doar unul pentru… flirt. Culmea, acesta apare pe pagina de rezervări online pentru bilete, la secțiunea ”contactează-ne”.

Odată apelat, la capătul firului răspunde vocea mieroasă a unei dudui care oferă, contra cost (0,5 euro/minut), servicii de flirt pentru tineri. Așadar, atenție! Numărul de telefon afișat de reprezentanța Ryanair în țara noastră nu este destinat rezervărilor, așa cum greșit se menționează, ci pasionaților de senzații fierbinți…

2 Comments
Jack 21/04/2018
Se-ntimpla, asa ce a ptr.ca nu este protectia consumatorului ,nici la nivel natinal,nici international.
Mishu 21/04/2018
Ia să încerce figura asta cu telefonul erotic în Germania, să vezi ce iese. Dar aici, în colonii, merge și așa. De 30 de ani își bate toată lumea joc de noi, începînd cu conducerea țării, de ce nu ar face-o și Ryan Air ? De ce ? Pentru că se poate !