La Centrul judeţean de excelenţă, primăvara se numără premiile. Trei elevi vor reprezenta România în lume

Centrul judeţean de excelenţă din Timiş se află în al doilea an de activitate, având angrenaţi 781de elevi şi 64 de profesori. Atât numărul elevilor, cât şi numărul profesorilor s-a dublat faţă de anul şcolar precedent, centrul atrăgând tot mai mulţi tineri dornici să aprofundeze disciplinele pe care le studiază la şcoală.

Elevii centrului provin din cele mai bune şcoli şi colegii timişene (Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, Colegiul Naţional “C. D. Loga”, Colegiul Naţional de Arte”Ion Vidu”, Colegiul Naţional “C. Brediceanu”- Lugoj, C.N.B., Liceul Teoretic “J. L. Calderon”, Şcoala Gimnazială nr. 30, Şcoala Gimnazială nr 2). Gizela Fuioagă, directoarea centrului, a menţionat că interesul pentru activităţile centrului creşte pe zi ce trece, atât în rândul elevilor, cât şi al părinţilor acestora.

Deschiderea de care a dat dovadă reprezentanţii Universităţii de Vest, Universităţii Politehnica şi ai Universităţii de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, care au susţinut elevii din centru cu programe de studiu, permiţând folosirea laboratoarelor cu cele mai performante dotări, a constituit un ajutor foarte important, care se reflectă în rezultatele obţinute de tineri la olimpiadele şcolare.

După zecile de ore în care elevii şi profesorii au muncit în centrul de excelenţă, la clasă, în laboratoare, în sălile de repetiţie (deşi dascălii nu au mai fost plătiţi din decembrie 2017), rezultatele obţinute la concursurile şcolare le-au răsplătit efortul depus.

Astfel, la olimpiadele naţionale, timişenii au obţinut o mulţime de premii: la limba română, două premii I, un premiu al II-lea, două premii III; la matematică, s-au dat două medalii de aur, două de argint şi trei de bronz.

De asemenea, elevii timişeni au obţinut două premii speciale, un premiu I şi un premiu doi, la Olimpiada de limbi clasice şi literatură universală.

Trei premii speciale şi un premiu al II-lea au obţinut elevii centrului la Olimpiada naţională de franceză.

La informatică s-a decernat o medalie de aur şi şase de bronz, iar la fizică, doar o medalie de bronz.

Două premii speciale s-au acordat la geografie, iar la biologie un premiu I.

La olimpiada de teatru s-au obţinut un premiu al doilea şi două premii III, în timp ce la concursul naţional de muzică timişenii au intrat în posesia a şase premii I, un premiu a II-lea şi două premii III.

Nu în ultimul rând, s-a acordat şi un premiu al II-lea pentru coregrafie.

Dintre aceşti elevi premiaţi, trei vor reprezenta România la etapele internaționale. Este vorba de Sergiu Ionuţ Novac, la matematică, Alexandru Băbălău, la informatică şi Silvia Alda, la biologie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns