“Nu e normal să solicităm aprobare de la București și pentru a respira sau bea apă”

titu bojin 1

– Domnule Bojin suntem pe final de campanie electorală și sunteți singurul candidat care nu a avut publicitate outdoor în precampanie. De ce?

– Din respect față de cetățenii acestui județ, care săptămâni bune au fost agresați vizual de panourile gigantice și
numeroase atârnate pe toate gardurile și zidurile de PSD, PNL, USR, dar și de alte partide. A fost o indecență fără precedent. Cred că românii au cu totul altepreocupări decât cele legate de acestereclame în care apar politicieni ce nu au nimic în spatele lor. Sincer, mi-ar fi fost rușine să intru în acest cor al disperării în care cântă unii.

– Ați venit în fața timișenilor cu câteva puncte din programul dumneavoastră, pe care le-ați prezentat încăde la momentul lansării candidaților. Dacă puteți detalia…

– Sunt patru direcții mari de acțiune pe care mi-am propus să mă axez după ce voi reveni în funcția de președinte al
CJT: sănătatea, infrastructura, educația și descentralizarea. După cum puteți observa primele trei puncte țin de implicarea și contribuția Consiliului Județean, iar punctulpatru este unul politic. Dar paradoxal nu e adus în discuție azi în România, o țară mult prea politizată. Dacă am începe cu acest deziderat, am reuși să rezolvămmulte dintre nevoile ce țin de sănătate, infrastructură și educație. Nu mi se pare normal ca pentru orice investiție, cât de mică ar fi aceasta, autoritățile locale și județene să bată drumul spre București, pentru avize și aprobări. Nu e firesc, niciunde în Europa civilizată nu vedem un asemenea model absurd de centralismexcesiv, ca la noi. Iar această centralizare
se manifestă și politic.

– În 2012, în 2016, dar și azi vedem în discursul dumneavoastră că aveți o problemă cu Bucureștiul.
– Nu am nicio problemă, respect ideea de Capitală, am conexiuni profesionale și politice acolo de ani de zile, dar nu e normal să solicităm aprobare de la București și pentru a respira sau bea apă. Capitala sufletului meu e Timișoara și nu văd de ce nu ar fi și o capitală a deciziilor administrative. Voi milita în continuare pentru nevoia de descentralizare, după modelul altor state europene, care sunt mai dezvoltatedecât România. Vi se pare normal ca o țară cu puțin peste două milioane de locuitori, cum e frumoasa Slovenia, să fie descentralizată, iar România, o țară atât de mare, să rămână ultracentralizată? Sunt un patriot total, cred în ideea de stat unitar român, însă administrația trebuie să rămână locală, județeană, regională. Ați văzut că vin în județ lideri politici centrali care nu fac diferența între Timișoara și Timiș. Și atunci ce așteptări să mai avem?

Realizat de SC TIMPRESS SA
Comandat de ALDE Timiș
Cod mandatar financiar 21200063


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *