Noul Guvern anunţă o nouă taxă de înmatriculare pentru maşinile care poluează

O nouă taxă de primă înmatriculare este pregătită de noul Guvern. Premierul Ludovic Orban a anunţat, astăzi, că Ministerul Mediului lucrează la formula pentru noua taxă de poluare pentru români.

CITEȘTE ȘI: Teribiliști pe străzile din Timișoara

Orban a explicat că noul Guvern lucrează la o taxă de primă înmatriculare, care va fi percepută ca taxă de poluare, în cadrul preluării mandatului de ministru al Mediului de către Costel Alexe.

Noua taxă de înmatriculare va fi astfel plătită de toţi românii care îşi vor înmatricula pentru prima dată maşinile second-hand şi care poluează.

Totuşi, premierul a explicat că aceasta va respecta regulile impuse de Comisia Europeană pentru a evita situaţia din anii trecuţ.

Atunci, românii au câştigat în instanţă sumele de bani achitate

„Trebuie să fie percepută ca o taxă de poluare şi cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicţie cu reglementările la nivel european.

Taxele indirecte trebuie să respecte normele UE.

Aceasta este taxă indirectă. Ea poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate variabil, dar şi aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun şi, repet, când vom ajunge la o formulă care să fie acceptată la nivelul Comisiei Europene, vom anunţa”, a declarat Ludovic Orban.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
John 8 noiembrie 2019
Sa ne de a acest pnl bani si ne cumpărăm toți românii auto noi , nici nu s au instalat bine si au inceput cu taxe si impozite , iar daca au ceva minte , în cap , si insista cu aceasta ,, taxa ,, , sa fie plătită în functie de cît circuli cu un auto , un euro 6 cu care circuli zilnic polueaza mai mult ca un non euro pe care îl scoti poate o data pe luna , oare în Germania , sau Franța sau alte tari din vest circula numai auto noi sau vechi de cel mult 2 ani , dar noi , românii sîntem mai catolici ca papa , în loc să se ocupe de păduri , cursuri de apă . poluare industrială , nu stiu decit sa impuna taxe , de 30 de ani ne tot oropsesc cu tot felul de biruri pentru autoturisme , de am ajuns sa inmatriculam in alta tara , mai era o ministra ca altceva nu avea deci sa numere ursii , din birou si sa concluzioneze ca erau prea multi , nu am nici o treaba cu psd ul , cu politica , dar am salutat faptul ca anulat asa numita taxa de ,, poluare ,, , in aceasta tara nu sint întrunite condiții de a trăi,nu spun eu , spun cei 6 000 000 de români plecați.