Formare în domeniul economiei circulare

productie bio

Modelul de producție și consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor constituie aşa-numita economie circulară, concept pe care Uniunea Europeană îl doreşte cât mai extins în întreg spaţiul comunitar.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș, în calitate de partener oficial în România al Programului Climate KIC, se implică în extinderea economiei circulare în arealul Banatului, iar în ultima decadă a acestei luni va face încă un pas concret în demersul respectiv.

Astfel, (CCIA) Timiș organizează, în zilele de 21, 22 și 25 noiembrie, un program de formare profesională în domeniul economiei circulare. Cursurile vor avea loc la sediul camerei de Comerţ din P-ța Victoriei nr. 3, între orele 9-17. Scopul programului este acela de a sprijini organizațiile din Regiunea Vest în implementarea economiei circulare în activitățile proprii, astfel încât să devină mai eficiente și mai competitive, reducându-și costurile, generând mai multă plus-valoare, creând noi linii de afaceri, protejând mediul înconjurător și devenind astfel mai atractive pentru clienții atenți la trendurile și schimbările legislative internaționale.

Programul are, totodată, rolul de a îmbunătăți modul în care acționează angajații, făcându-i mai conștienți în ceea ce privește utilizarea resurselor de orice tip, tratarea deșeurilor, folosirea energiei și crearea planurilor de acțiune „circulare”. De asemenea, iniţiativa pregătește organizațiile pentru accesarea fondurilor nerambursabile dedicate economiei circulare, mai exact ale ciclului curent și viitor de finanțare, fiind prefigurate tot mai multe oportunități de acest fel.

Proiectul-pilot de economie circulară derulat de CCIA Timiș în colaborare cu parteneri Climate KIC din Italia și Spania nu se află, de altfel, la prima sa acţiune concretă, deoarece organizaţia care reprezintă mediul de afaceri timişean a organizat deja o serie de workshop-uri și cursuri de formare profesională cu participarea tuturor actorilor locali implicați.

Oferta și detaliile aferente programului de formare sunt disponibile pe site-ul CCIAT: www.cciat.ro, unde cei doritori se pot înscrie, termenul-limită fiind data de 13 noiembrie. Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, presupunând, între altele, integrarea educației, antreprenoriatului și inovației pentru transformarea ideilor în produse sau servicii viabile din punct de vedere economic, dar prietenoase cu mediul.

Informații suplimentare pot fi obţinute la nr. tel. 0721.896.961, e-mail: [email protected], persoana de contact fiind Cristina Bădulescu, coordonator al programului Climate KIC din partea CCIA Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *