Noul an școlar vine cu o gaură în punga părinților

rechizite 3

Au mai rămas doar câteva zile până când clopoțelul va suna și va anunța începerea unui nou an școlar, așa că deja a început cursa pentru rechizite. Unii dintre părinți au cumpărat o parte din cele necesare, însă cei mai mulți caută cele mai bune oferte, pentru că doresc să achiziționeze lucruri de calitate la un preț cât mai bun.

CITEȘTE ȘI: Anul acesta, varza va fi trufanda

Prețul unui ghiozdan pornește de la 30 de lei și poate ajunge la 300 de lei. Important este ca geanta să fie cât mai încăpătoare și ușoară și să fie confecționată dintr-un material durabil. Aceste criterii sunt valabile doar pentru părinți, pentru că elevii își doresc ghiozdane de firmă, cu fel și fel de personaje din desene animate sau din filme îndrăgite.

Caietele, creioanele…

Un pachet minim de rechizite în care este inclus și ghiozdanul ajunge la cel puțin 200 de lei. În cazul în care părintele și copilul optează pentru rechizite cu personaje, prețul se cam dublează. Pe un băiețel și pe tatăl său i-am găsit într-un supermarket, cumpărându-și cele necesare pentrui școală. ”Am venit mai repede ca să nu prindem aglomerație.
premii renasterea septembrie
O parte dintre cele necesare le-am cumpărat, mai avem să achiziționăm caietele speciale, blocul de desen, acurele sau tempera, dar așteptăm începerea noului am școlar, ca să vedem ce ne spune doamna învățătoare. O să mai luăm și pantofi și, probabil, o uniformă nouă pentru că cea de anul trecut nu-l mai încape”, ne-a spus părintele.

CITEȘTE ȘI. Şefa femeilor liberale a trecut de clasa a VI-a

În Timișoara se găsesc și caiete studențești la prețuri mai rezonabile, de 6 lei, iar caietele obișnuite, în funcție de numărul de file, costă între 2 și 2,5 lei.

Stilourile, ieșite din modă

În ultimul timp elevii au renunțat la a mai folosi stilouri. Pe piață se găsesc alte instrumente de scris, tot cu cerneală, dar care în loc de peniță au un alt mecanism, un gen de bilă.

CITEȘTE ȘI: Amendă uriașă dată de timișoreanul Sorin Grindeanu: Una dintre cele mai mari companii de telefonie a încălcat contractul

Pentru elevi este mai ușor să-l folosească, mai ales că acestea nu pătează. Pornind de la considerentul că un scris frumos se formează cu stiloul, În Timișoara, multe învățătoare nu au renunțat la acest instrument de scris. Prețurile stilourilor pornesc de la șapte lei și pot ajunge la câteva sute de lei.

Consultându-ne cu mai mulți vânzători de la raionele de papetărie, cu librărese cu vechime, am aflat că cel mai bine este să optăm pentru produse la prețuri medii. ”E suficient să cumpărăm un ghiozdan de 50 de le, sau un stilou de 30 de lei, pentru ca elevul să se descurce în cele mai bune condiții”, ne-a spus o librăreasă mai în vârstă. ”Important e ca produsul să fie ușor de folosit și de calitate”, a adăugat aceasta.

Penare pentru toate gusturile

Ca și în cazul celorlalte rechizite găsim tot felul de penare. De la cele foarte ieftine, de câțiva lei, la cele echipate, de firmă, care ajung și la 80 de lei.

Pentru a nu exista diferenţe între copiii din medii sărace şi cei din familii înstărite, unele ţări oferă rechizite gratis. Este vorba de Finlanda, Anglia, Olanda şi Ungaria. La noi, doar cei cu venituri mici primesc un astfel de ajutor.

Tragem linie…

Potrivit specialiștilor, începutul unui nou an școlar va însemna pentru părinți cheltuieli destul de importante. Un buget minim înseamnă alocarea a cel puțin 13 la sută din salariul unui român cu venituri sub medie, arată o companie din domeniu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns