Amendă uriașă dată de timișoreanul Sorin Grindeanu: Una dintre cele mai mari companii de telefonie a încălcat contractul

grindeanu 1

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a verificat acoperirea României cu servicii de voce şi, din cauză că niciunul dintre operatorii de telefonie mobilă nu a atins valoarea stabilită prin licenţe şi ţinând cont de gradul de îndeplinire a obligaţiei, ANCOM a sancţionat contravenţional Orange România şi Vodafone Romania cu avertisment şi Telekom România Mobile Communications cu o amendă de 500.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Timișorenii care au cumpărat un anumit tip de uscător de păr, rechemați în magazine

În perioada ianuarie – iulie, ANCOM a derulat o amplă campanie de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce, în cadrul căreia s-au efectuat măsurători în 12.786 de localităţi locuite de peste 19,8 milioane de locuitori din totalul de 20,1 milioane.
premii renasterea septembrie
“Campania de măsurători a ANCOM s-a derulat pentru a verifica în ce măsură operatorii de telefonie mobilă respectă obligaţia de acoperire cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puţin 98% din populaţia României, obligaţie asumată prin licenţe.

CITEȘTE ȘI: Anul acesta, varza va fi trufanda

Rezultatele campaniei de măsurători privind acoperirea cu servicii de voce sunt următoarele: Orange România -97.56% din populaţie, Telekom România Mobile Communications – 96.8% din populaţie şi Vodafone Romania – 97.80% din populaţie”, a declarat preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu.

În cadrul campaniei au fost măsurate un număr de 12.786 localităţi, locuite de 19.818.427 persoane din totalul de 20.121.587 de locuitori aflaţi pe întreaga suprafaţă a ţării, conform recensământului populaţiei şi al locuinţelor.

anunt angajare

Acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raportul dintre suma populaţiei acoperite şi suma populaţiei măsurate. Pentru fiecare localitate, populaţia acoperită a fost calculată ca raportul dintre numărul de clustere în care valorile parametrilor măsuraţi sunt mai mari decât valorile minime impuse în licenţe şi numărul total de clustere măsurate, înmulţit cu populaţia localităţii respective.

Suma populaţiei măsurate este calculată prin însumarea populaţiei din localităţile în care s-au efectuat măsurători.

”Obligaţia de a acoperi cu servicii de voce zone locuite de cel puţin 98% din populaţia României, prin intermediul reţelei proprii de acces radio, până la data de 5 aprilie 2017, este prevăzută în licenţele de utilizare a spectrului radio ale celor trei operatori care deţineau deja reţele 2G sau 3G în benzile de 900 MHz şi 1800 MHz la momentul desfăşurării licitaţiei”, a informat ANCOM.

Aceste licenţe au fost acordate în cadrul licitaţiei de spectru din anul 2012.

Pentru operatorii care deţineau reţele 3G doar în banda de 2100 MHz, cum este cazul RCS&RDS, acesta are aceeaşi obligaţie, dar cu termen de realizare până la data de 5 aprilie 2019, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns